Japansk plantefars-donburibowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk plantefars-donburibowl

Japansk plantefars-donburibowl

med pak choi-ris og sort sesamslaw

Donburi er en japansk ret med ris toppet med grøntsager. Aftenens ris er aromatiske jasminris vendt med smør og pak choi, som vi topper med plantefars stegt med asiatisk woksauce, og grønsagerne består af en spændende sesamslaw med sort sesammayo, hvidløg, glaskål og gulerod.

Tags:
Plantebaseret
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Sesam
Soja
Hvede
Sulfitter
Byg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Vegansk sesammayonnaise

(Indeholder Gluten, Sesam, Soja, Hvede)

150 g

Jasminris

1 stk

Pak choi

75 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)

160 g

Plantefars

(Indeholder Gluten, Byg, Soja)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Glaskål, hvid

1 g

Chiliflager

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til vegetarprotein

2 spsk

Vand til dressing

¼ tsk

Salt til dressing

2 spsk

Vand til sauce

1 spsk

Smør til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3343 kJ
Kalorier (kcal)799 kcal
Fedt34.7 g
Mættet fedt7.2 g
Kulhydrat91.6 g
Sukker22.6 g
Protein24.5 g
Salt5.7 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Skræl gulerod (uskrællet) til lange, tynde bånd.

Skræl glaskål, og skær i 1/2 cm stave.

Hak løg fint.

Steg plantefars
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg plantefars og løg med salt og et nip peber i 4-5 min, eller indtil let brunet.

Lav sesamslaw
4

Bland sort sesammayonnaise, vand, hvidløg, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Vend glaskål og gulerod i skålen lige inden servering.

Hak pak choi groft.

Lav pak choi-ris
5

Tilsæt asiatisk woksauce og vand til stegepanden med plantefars, og vend sammen.

Vend pak choi og smør i gryden med kogte ris lige inden servering.

Server
6

Anret pak choi-ris i dybe tallerkener.

Top med sesamslaw og plantefars.

Drys med chiliflager.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.