Donburi er en japansk ret med ris toppet med kød, grøntsager og Teriyakisauce. Aftenens ris er aromatisk ingefærris med smør, kødet er sprødstegt hel and glaseret med Teriyakisauce, og grønsagerne består af bagte sesamsukkerærter og syltede radiser og gulerod.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
430 g
Sous vide andelår, konfiteret
150 g
Teriyakisauce
(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)
150 g
Jasminris
10 g
Ingefærpasta
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
75 g
Radiser
½ stk
Lime
1 stk
Gulerod
1 pose
Sukkerærter
¼ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Smør (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
3 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Placer andelår med skindsiden opad på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Bag i ovnen i 30 min.
Imens, smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits ingefærpasta i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Halver lime [½ stk, 2P].
Skær radiser i tynde skiver.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Bland limesaft, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], radiser og gulerod i en mellemstor skål.
Hæld lage fra inden servering.
Fordel sukkerærter på en bageplade med bagepapir, når andelårene har 5 min tilbage. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i 4-5 min, eller indtil næsten møre.
Drys med sesamfrø, og vend sammen.
Glaser færdigbagte andelår med halvdelen af teriyakisauce.
Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.
Anret ris, sukkerærter og andelår ved siden af, og top andelår med resterende teriyakisauce.
Server med grøntsager.