Har du aldrig hørt om donburi? Det betyder 'skål' på japansk, og retten er den asiatiske udgave af retten poké bowl, der kommer fra Hawaii. Vores version indeholder luftige ris, velkrydret kylling og sort sesamslaw med agurk og gulerod. Vi serverer vores japanske kyllinge-donburi med sojastegt pak choi, syltet kål og friske forårsløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
20 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Forårsløg
100 g
Sort sesammayonnaise
(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)
150 g
Jasminris
25 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Agurk
1 stk
Gulerod
1 stk
Pak choi
25 g
Honning
20 g
Sriracha
200 g
Spidskål
1 g
Chiliflager
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
2 tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 3)
3 spsk
Hvedemel (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Vand (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget!
Skær agurk i tynde stave.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd.
Snit forårsløg i fint.
Halver pak choi.
Snit spidskål fint.
Opvarm hvidvinseddike og sukker [2 tsk | 4 tsk] i en lille gryde i 2-3 min, eller indtil opløst, og vend med spidskål og chiliflager i en skål.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme gryde (skyl af først) på middel varme.
Svits sriracha, honning, halvdelen af Ay Cajun-ba og et nip salt i 1-2 min, og stil til side.
Skær kylling i 1 cm tern på et andet skærebræt.
Vend kylling med hvedemel [3 spsk | 6 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], resterende Ay Cajun-ba, halvdelen af sesamfrø og halvdelen af sojasauce i en skål.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min, eller indtil gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme.
Steg pak choi i 2-3 min på hver side, eller indtil blød.
Tilsæt resterende sojasauce, og steg videre i 1 min.
Bland sesammayonnaise og vand [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor skål, og krydr med et nip salt og peber.
Vend agurk og gulerod i skålen lige inden servering.
Anret ris, kylling og sesamslaw i dybe tallerkener.
Dryp med sauce.
Server med pak choi og spidskål.
Drys pak choi med resterende sesamfrø og spidskål med forårsløg.