topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk kyllinge-donburi

Japansk kyllinge-donburi

med sojastegt pak choi og sort sesamslaw

Har du aldrig hørt om donburi? Det betyder 'skål' på japansk, og retten er den asiatiske udgave af retten poké bowl, der kommer fra Hawaii. Vores version indeholder luftige ris, velkrydret kylling og sort sesamslaw med agurk og gulerod. Vi serverer vores japanske kyllinge-donburi med sojastegt pak choi, syltet kål og friske forårsløg.

Tags:
Stærk
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sesam
Sulfitter
Sennep
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

20 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Forårsløg

100 g

Sort sesammayonnaise

(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)

150 g

Jasminris

25 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Agurk

1 stk

Gulerod

1 stk

Pak choi

25 g

Honning

20 g

Sriracha

200 g

Spidskål

1 g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

2 tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 3)

3 spsk

Hvedemel (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)1024 kcal
Energi (kJ)4285 kJ
Fedt42.16 g
Mættet fedt7.9 g
Kulhydrat107.4 g
Sukker26.8 g
Protein49.51 g
Salt6.7 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. 

TIP: Fjern ikke låget!

Sylt spidskål
2

Skær agurk i tynde stave. 

Skræl gulerod til lange, tynde bånd. 

Snit forårsløg i fint. 

Halver pak choi.

Snit spidskål fint.

Opvarm hvidvinseddike og sukker [2 tsk | 4 tsk] i en lille gryde i 2-3 min, eller indtil opløst, og vend med spidskål og chiliflager i en skål.

Forbered råvarer
3

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme gryde (skyl af først) på middel varme.

Svits sriracha, honning, halvdelen af Ay Cajun-ba og et nip salt i 1-2 min, og stil til side. 

Skær kylling i 1 cm tern på et andet skærebræt.

Vend kylling med hvedemel [3 spsk | 6 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], resterende Ay Cajun-ba, halvdelen af sesamfrø og halvdelen af sojasauce i en skål.

Steg kylling
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min, eller indtil gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Steg pak choi
5

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme. 

Steg pak choi i 2-3 min på hver side, eller indtil blød. 

Tilsæt resterende sojasauce, og steg videre i 1 min.

Bland sesammayonnaise og vand [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor skål, og krydr med et nip salt og peber. 

Vend agurk og gulerod i skålen lige inden servering.

Server
6

Anret ris, kylling og sesamslaw i dybe tallerkener.

Dryp med sauce. 

Server med pak choi og spidskål.

Drys pak choi med resterende sesamfrø og spidskål med forårsløg.