Teriyakisauce er en japansk sauce karakteriseret ved sin søde og syrlige smag. I aften steger vi kylling gylden, og blander den derefter med teriyakisauce. Vi serverer vores kyllinge-teriyaki med hvidløgsris med smør og en skøn sesam-agurkesalat med spinat og lime. Vi topper herlighederne med asiatisk mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kyllingebryststrimler
75 g
Teriyakisauce
(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Agurk
1 stk
Hvidløgsfed
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
½ stk
Lime
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 3)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler
Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Krydr kylling med et nip salt, og steg i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Tilsæt teriyakisauce, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skyl spinat.
Halver lime [½ stk, 2P].
Skær agurk i tynde, halve skiver.
Bland sesamfrø, spinat, agurk, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort skvæt limesaft i en stor skål.
Pres eller hak hvidløg fint.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med kylling.
Server med sesam-agurkesalat og asiatisk mayonnaise.