Den anden uge af de Olympiske Lege fejrer vi med en fantastisk japansk bowl med asiatisk smag. Vi starter med at lave lækker jasminris, som får et asiatisk præg ved at blive kogt sammen med stegt ingefær. Mens risen simrer, steger vi hakket oksekød, gulerod og pak choi, som vi blander med asiatisk woksauce. Vi topper vores lækre bowl med syltet rødløg, agurk, ristede sesamfrø og asiatisk mayo!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Ingefær
150 g
Jasminris
½ stk
Rødløg
12.5 ml
Hvidvinseddike
1 stk
Gulerod
1 stk
Pak choi
1 stk
Agurk
1 stk
Hvidløgsfed
10 g
Sesamfrø
250 g
Hakket oksekød
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
efter behov
Sukker* (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
Riv ingefær fint. Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middel varme. Svits halvdelen af ingefær i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Kom rødløg, hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P] og et nip sukker* og salt* i en lille skål. Tilsæt vand*, indtil løgene er dækket, og rør godt rundt. Stil til side.
Pres eller hak hvidløg fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. Skær pak choi i 1 cm skiver. Skær agurk i tynde, halve skiver.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist sesamfrø i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Svits hvidløg og resterende ingefær i 1 min. Tilsæt hakket oksekød, og steg i 3-4 min, eller indtil brunet. Krydr med et nip salt* og peber*. Tilsæt gulerod og pak choi, og steg videre i 2 min. Tilsæt asiatisk woksauce og et skvæt vand*, og vend det hele sammen i 30 sek. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Hæld væde fra rødløg. Anret ingefærsris i dybe tallerkener. Top med oksekød, rødløg og agurk. Drys med sesamfrø. Dryp med asiatisk mayonnaise.