topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk oksekødsbowl

Japansk oksekødsbowl

med syltet rødløg og asiatisk mayonnaise

Den anden uge af de Olympiske Lege fejrer vi med en fantastisk japansk bowl med asiatisk smag. Vi starter med at lave lækker jasminris, som får et asiatisk præg ved at blive kogt sammen med stegt ingefær. Mens risen simrer, steger vi hakket oksekød, gulerod og pak choi, som vi blander med asiatisk woksauce. Vi topper vores lækre bowl med syltet rødløg, agurk, ristede sesamfrø og asiatisk mayo!

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Sulfitter
Hvede
Sesam
Soja
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Ingefær

150 g

Jasminris

½ stk

Rødløg

12.5 ml

Hvidvinseddike

1 stk

Gulerod

1 stk

Pak choi

1 stk

Agurk

1 stk

Hvidløgsfed

10 g

Sesamfrø

250 g

Hakket oksekød

75 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)

50 g

Asiatisk mayonnaise

(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Sukker* (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)750 kcal
Energi (kJ)3137 kJ
Fedt30.77 g
Mættet fedt6.9 g
Kulhydrat83.61 g
Sukker17.9 g
Protein34.94 g
Salt5.9 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ingefærris
1

Riv ingefær fint. Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middel varme. Svits halvdelen af ingefær i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Sylt rødløg
2

Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Kom rødløg, hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P] og et nip sukker* og salt* i en lille skål. Tilsæt vand*, indtil løgene er dækket, og rør godt rundt. Stil til side.

Forbered råvarer
3

Pres eller hak hvidløg fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. Skær pak choi i 1 cm skiver. Skær agurk i tynde, halve skiver.

Rist sesamfrø
4

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist sesamfrø i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en tallerken.

Steg oksekød
5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Svits hvidløg og resterende ingefær i 1 min. Tilsæt hakket oksekød, og steg i 3-4 min, eller indtil brunet. Krydr med et nip salt* og peber*. Tilsæt gulerod og pak choi, og steg videre i 2 min. Tilsæt asiatisk woksauce og et skvæt vand*, og vend det hele sammen i 30 sek. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Server
6

Hæld væde fra rødløg. Anret ingefærsris i dybe tallerkener. Top med oksekød, rødløg og agurk. Drys med sesamfrø. Dryp med asiatisk mayonnaise.