I aften serverer vi en fantastisk japansk bowl med asiatisk smag. Vi starter med at lave lækker jasminris, som får et asiatisk præg ved at blive kogt sammen med stegt ingefær. Mens risen simrer, steger vi hakket oksekød, gulerod og pak choi, som vi blander med asiatisk woksauce. Vi topper vores lækre bowl med syltet rødløg, agurk, ristede sesamfrø og asiatisk mayo!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Pak choi
50 g
Vegansk asiatisk mayonnaise
(Indeholder Soja, Hvede, Gluten, Sesam)
1 stk
Agurk
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
225 g
Hakket oksekød
1 stk
Hvidløgsfed
2 tsk
Ingefær
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
½ spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ tsk
Sukker til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
1 spsk
Vand til syltning
¼ tsk
Salt til kød
½ dl
Vand til sauce
Riv ingefær (uskrællet) fint.
Opvarm olivenolie i en gryde på middel varme.
Steg ingefær i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Bland hvidvinseddike, sukker, vand og salt i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Hæld væde fra inden servering.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hvidløg i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakket oksekød, salt og peber, og steg i 3-4 min, eller indtil brunet.
Tilsæt gulerod og pak choi, og steg videre i 2 min.
Tilsæt asiatisk woksauce og et skvæt vand, og vend sammen i 30 sek.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Anret ingefærris i dybe tallerkener.
Top med oksekød, rødløg og agurk.
Drys med sesamfrø.
Dryp med asiatisk mayonnaise.