topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk oksekødsbowl

Japansk oksekødsbowl

med syltede rødløg og asiatisk mayonnaise

I aften serverer vi en fantastisk japansk bowl med asiatisk smag. Vi starter med at lave lækker jasminris, som får et asiatisk præg ved at blive kogt sammen med stegt ingefær. Mens risen simrer, steger vi hakket oksekød, gulerod og pak choi, som vi blander med asiatisk woksauce. Vi topper vores lækre bowl med syltet rødløg, agurk, ristede sesamfrø og asiatisk mayo!

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Børnevenlig
Allergener:
Soja
Hvede
Gluten
Sesam
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 stk

Pak choi

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder Soja, Hvede, Gluten, Sesam)

1 stk

Agurk

75 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)

225 g

Hakket oksekød

1 stk

Hvidløgsfed

2 tsk

Ingefær

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Rødløg

1 stk

Gulerod

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ tsk

Sukker til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

1 spsk

Vand til syltning

¼ tsk

Salt til kød

½ dl

Vand til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3309 kJ
Kalorier (kcal)791 kcal
Fedt34.6 g
Mættet fedt10.5 g
Kulhydrat85.4 g
Sukker20.1 g
Protein32.9 g
Salt6.3 g

Fremgangsmåde

Kog ingefærris
1

Riv ingefær (uskrællet) fint. 

Opvarm olivenolie i en gryde på middel varme. 

Steg ingefær i 1-2 min, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Sylt rødløg
2

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Bland hvidvinseddike, sukker, vand og salt i en lille skål.

Vend rødløg i skålen, og stil til side.

Hæld væde fra inden servering.

Forbered råvarer
3

Riv gulerod (uskrællet) groft.
 
Hak pak choi groft.
 
Skær agurk i tynde, halve skiver.

Steg hvidløg
4

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg hvidløg i 1 min, eller indtil velduftende.

Steg oksekød
5

Tilsæt hakket oksekød, salt og peber, og steg i 3-4 min, eller indtil brunet.

Tilsæt gulerod og pak choi, og steg videre i 2 min.

Tilsæt asiatisk woksauce og et skvæt vand, og vend sammen i 30 sek. 

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret ingefærris i dybe tallerkener.

Top med oksekød, rødløg og agurk.

Drys med sesamfrø.

Dryp med asiatisk mayonnaise.