topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk quinoabowl

Japansk quinoabowl

med stegt champignon og sød mangosalsa

I aften skal vi lave en japansk quinoabowl fyldt med spændende ingredienser. Vi blander quinoa med rødkål, gulerod, limeskal, ingefær og sojasauce. Vi serverer vores bowl med stegt champignon, en lækker mangosalsa med forårsløg og chili, sesammayo og ristede sesamfrø.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sennep
Sesam
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Trefarvet quinoa

½ stk

Mango

1 stk

Forårsløg

2 stk

Gulerod

1 stk

Rød chili

200 g

Champignon

½ stk

Ingefær

150 g

Spidskål, skåret

1 stk

Lime, økologisk

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

50 g

Sort sesammayonnaise

(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)

10 g

Sesamfrø

Ikke inkluderet i din måltidskasse

5 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)752 kcal
Energi (kJ)3145 kJ
Fedt31.05 g
Mættet fedt3.8 g
Kulhydrat95.37 g
Sukker26.5 g
Protein19.77 g
Salt2.7 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog quinoa
1

Bring saltet vand* [5 dl I 10 dl] i kog i en gryde. Tilsæt quinoa, og bring i kog. Skru ned til middel varme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil frøene er blevet dobbelt så store. Hæld vand fra gennem en si, og kom quinoa tilbage i gryden. Læg låg på, og stil til side.

Lav mangosalsa
2

Skær mango [1/2 stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern. Snit forårsløg fint. Riv limeskal, og skær lime i både. Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Bland mango, forårsløg (gem lidt til anretning), et stort skvæt limesaft og et nip chili i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Forbered råvarer
3

Skær svampe i tynde skiver. Riv gulerod (uskrællet) groft. Riv ingefær [½ stk, 2P] fint.

Steg svampe
4

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist sesamfrø i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål. Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg svampe i 2-3 min, eller indtil gyldne. Tilsæt sojasauce [½ spsk | 1 spsk], og steg videre i 1 min.

Bland quinoa og grøntsager
5

Masser spidskål med et nip salt* og eventuelt en smule olivenolie* i en mellemstor skål i 30 sek. Tilsæt gulerod, limeskal, ingefær, sojasauce [1/2 spsk | 1 spsk] og quinoa, og rør rundt. Krydr med salt* [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber*. Bland sesammayonnaise og et skvæt vand* i en lille skål.

Server
6

Anret quinoa i dybe tallerkener. Top med svampe og mangosalsa. Dryp med sesammayonnaise. Drys med sesamfrø og resterende forårsløg. Server med resterende limebåde.