I aften skal vi lave en japansk quinoabowl fyldt med spændende ingredienser. Vi blander quinoa med rødkål, gulerod, limeskal, ingefær og sojasauce. Vi serverer vores bowl med stegt champignon, en lækker mangosalsa med forårsløg og chili, sesammayo og ristede sesamfrø.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Trefarvet quinoa
½ stk
Mango
1 stk
Forårsløg
2 stk
Gulerod
1 stk
Rød chili
200 g
Champignon
½ stk
Ingefær
150 g
Spidskål, skåret
1 stk
Lime, økologisk
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
50 g
Sort sesammayonnaise
(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)
10 g
Sesamfrø
5 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Bring saltet vand* [5 dl I 10 dl] i kog i en gryde. Tilsæt quinoa, og bring i kog. Skru ned til middel varme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil frøene er blevet dobbelt så store. Hæld vand fra gennem en si, og kom quinoa tilbage i gryden. Læg låg på, og stil til side.
Skær mango [1/2 stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern. Snit forårsløg fint. Riv limeskal, og skær lime i både. Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Bland mango, forårsløg (gem lidt til anretning), et stort skvæt limesaft og et nip chili i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.
Skær svampe i tynde skiver. Riv gulerod (uskrællet) groft. Riv ingefær [½ stk, 2P] fint.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist sesamfrø i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål. Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg svampe i 2-3 min, eller indtil gyldne. Tilsæt sojasauce [½ spsk | 1 spsk], og steg videre i 1 min.
Masser spidskål med et nip salt* og eventuelt en smule olivenolie* i en mellemstor skål i 30 sek. Tilsæt gulerod, limeskal, ingefær, sojasauce [1/2 spsk | 1 spsk] og quinoa, og rør rundt. Krydr med salt* [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber*. Bland sesammayonnaise og et skvæt vand* i en lille skål.
Anret quinoa i dybe tallerkener. Top med svampe og mangosalsa. Dryp med sesammayonnaise. Drys med sesamfrø og resterende forårsløg. Server med resterende limebåde.