Har du aldrig hørt om Tonkatsu? Det er en japansk ret bestående af en paneret svinekotelet, der bliver stegt eller friteret. Vi serverer vores svinekøds-tonkatsu med en krydret sauce med soja, Worcestershiresauce og honning, og en sprød salat med kål, agurk, gulerod og mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Agurk
2 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
1 stk
Citron, økologisk
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
300 g
Svineschnitzel
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Worcestershire sauce
(Indeholder Soja)
12.5 g
Honning
150 g
Spidskål, skåret
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Æg (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ spsk
Hvedemel (trin 3)
½ dl
Vand (trin 3)
Snit forårsløg fint. Skær agurk i 1 cm tern. Skræl gulerod til lange, tynde bånd. Skær citron i både. Krydr schnitzler med et nip salt*.
Pisk æg* [1 stk I 2 stk] i en dyb tallerken. Bland panko og et nip salt* og peber* i en anden dyb tallerken. Vend schnitzler i æg og derefter i panko. Stil til side på en tallerken.
Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg schnitzler i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne. Overfør til en tallerken med køkkenrulle. Pisk vand* [½ dl | 1 dl] og hvedemel* [½ spsk | 1 spsk] til en jævning i en lille skål med en gaffel. TIP: Tilsæt ekstra olivenolie ved behov, så schnitzlerne ikke sidder fast i stegepanden.
Opvarm samme stege pande (skyl af først) på middel varme. Tilsæt sojasauce, worcestershiresauce [½ pakke, 2P] og honning [½ pakke, 2P], og rør godt rundt. Tilsæt jævning, og lad simre under omrøring i 2-3 min, eller indtil tyknet. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
Bland spidskål, agurk, gulerod, mayonnaise og et skvæt citronsaft i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*.
Anret tonkatsu og salat på tallerkener. Dryp med sauce.Drys med forårsløg. Server med citronbåde.