Denne japansk-inspirerede ret er perfekt efter en lang dag. Aftensmaden er nemlig på bordet på 15 minutter, men smager som om du har brugt timevis i køkkenet! Kyllingebryststrimlerne steges gyldne og tilsættes teriyakisauce, så det bliver tykt og karamelliseret. Kyllingen serveres på en bund af luftige ris vendt med smør og frisk hvidløg. Spinat og pak choi danner grundlaget for den friske salat med sesam- og limesaft, og den japanske bowl serveres med en klat asiatisk mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kyllingebryststrimler
75 g
Teriyakisauce
(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Hvidløgsfed
30 g
Spinat
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
½ stk
Lime
1 stk
Pak choi
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 3)
Bring vand [3 dl | 5,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt.
Tilsæt teriyakisauce, og vend sammen.
Steg i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Imens, skyl spinat.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Hak pak choi groft.
Bland sesamfrø, spinat, pak choi, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort skvæt limesaft i en stor skål.
Pres eller hak hvidløg fint.
Vend hvidløg og smør [1 spsk | 2 spsk] i gryden med ris lige inden servering.
Anret ris i skåle.
Top med kylling.
Server med pak choi-salat og asiatisk mayonnaise.