Japansk teriyaki-kyllingebowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk teriyaki-kyllingebowl

Japansk teriyaki-kyllingebowl

med pak choisalat og asiatisk mayonnaise

Denne japansk-inspirerede ret er perfekt efter en lang dag. Aftensmaden er nemlig på bordet på 15 minutter, men smager som om du har brugt timevis i køkkenet! Kyllingebryststrimlerne steges gyldne og tilsættes teriyakisauce, så det bliver tykt og karamelliseret. Kyllingen serveres på en bund af luftige ris vendt med smør og frisk hvidløg. Spinat og pak choi danner grundlaget for den friske salat med sesam- og limesaft, og den japanske bowl serveres med en klat asiatisk mayonnaise.

Tags:
Lynhurtig
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Soja
Sesam
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kyllingebryststrimler

75 g

Teriyakisauce

(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Hvidløgsfed

30 g

Spinat

50 g

Asiatisk mayonnaise

(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

½ stk

Lime

1 stk

Pak choi

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3556 kJ
Kalorier (kcal)850 kcal
Fedt39.5 g
Mættet fedt8.2 g
Kulhydrat77.2 g
Sukker12.7 g
Protein45.6 g
Salt5.3 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 5,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Steg kylling
2

Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg kylling med salt i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt.

Tilsæt teriyakisauce, og vend sammen.

Steg i 1 min, eller indtil gennemvarmet.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt. 

3

Imens, skyl spinat.

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Hak pak choi groft.

Bland sesamfrø, spinat, pak choi, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort skvæt limesaft i en stor skål. 

Pres eller hak hvidløg fint.

Vend hvidløg og smør [1 spsk | 2 spsk] i gryden med ris lige inden servering.

Server
4

Anret ris i skåle.

Top med kylling.

Server med pak choi-salat og asiatisk mayonnaise.