Teriyaki sauce er en japansk sauce karakteriseret ved sin søde og syrlige smag. I aften skærer vi svinekoteletter i strimler, og steger dem med teriyakisauce. Vi serverer vores japanske teriyaki-svinekød med syltede radiser og gulerod, sprød rødkål og hvidløgsris. Vi topper herlighederne med sesamfrø og sort sesammayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Svineschnitzel
75 g
Teriyakisauce
(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Jasminris
75 g
Rødkål, skåret
75 g
Radiser
50 g
Sort sesammayonnaise
(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
25 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Gulerod
1 stk
Lime
3 dl
Vand (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget!
Skær radiser i tynde skiver.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd.
Skær lime i både.
Bland hvidvinseddike, et stort skvæt limesaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1/2 tsk | 1 tsk] i en skål.
Tilsæt radiser og gulerod, og dæk til med vand.
Hæld lage fra inden servering.
Skær svinekød i 2 cm strimler på et andet skærebræt.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svinekød i 3-4 min, eller indtil gennemstegt.
Tilsæt teriyakisauce, og vend sammen.
Vend rødkål med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en mellemstor skål.
Anret ris og svinekød i dybe tallerkener.
Top med grøntsager og rødkål.
Drys med sesamfrø.
Dryp med sesammayonnaise.