Japansk teriyaki-svinekød
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk teriyaki-svinekød

Japansk teriyaki-svinekød

med syltede grøntsager og sort sesammayonnaise

Teriyaki sauce er en japansk sauce karakteriseret ved sin søde og syrlige smag. I aften skærer vi svinekoteletter i strimler, og steger dem med teriyakisauce. Vi serverer vores japanske teriyaki-svinekød med syltede radiser og gulerod, sprød rødkål og hvidløgsris. Vi topper herlighederne med sesamfrø og sort sesammayonnaise.

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Allergener:
Gluten
Hvede
Soja
Sennep
Sesam
Æg
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Svineschnitzel

75 g

Teriyakisauce

(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Jasminris

75 g

Rødkål, skåret

75 g

Radiser

50 g

Sort sesammayonnaise

(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

25 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Gulerod

1 stk

Lime

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)827 kcal
Energi (kJ)3458 kJ
Fedt37.3 g
Mættet fedt6.1 g
Kulhydrat80.9 g
Sukker18.5 g
Protein38.6 g
Salt6.1 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.

TIP: Fjern ikke låget!

Sylt grøntsager
2

Skær radiser i tynde skiver.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd. 

Skær lime i både.

Bland hvidvinseddike, et stort skvæt limesaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1/2 tsk | 1 tsk] i en skål.

Tilsæt radiser og gulerod, og dæk til med vand.

Hæld lage fra inden servering.

Forbered kød
3

Skær svinekød i 2 cm strimler på et andet skærebræt.

Steg kød
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg svinekød i 3-4 min, eller indtil gennemstegt.

Tilsæt teriyakisauce, og vend sammen.

Forbered rødkål
5

Vend rødkål med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en mellemstor skål.

Server
6

Anret ris og svinekød i dybe tallerkener.

Top med grøntsager og rødkål. 

Drys med sesamfrø.

Dryp med sesammayonnaise.