Denne ret har inspiration fra det japanske køkken, med umami-rig, gyldenstegt kylling på en bund af luftige jasminris. Kyllingen glaseres i vores egen umamisauce og sojasauce. En sprød og farverig salat med rødkål, gulerod og agurk giver retten friskhed og sprødhed. Og i ægte japansk stil toppes der med sesamfrø og en klat hvidløgsmayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kyllingebryststrimler
50 g
Umamisauce
(Indeholder Sesam, Soja, Hvede, Gluten, Bløddyr)
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Jasminris
75 g
Rødkål, skåret
1 stk
Agurk
1 stk
Gulerod
1 stk
Lime
5 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
½ stk
Hvidløgsfed
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til salat
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til kød
2 spsk
Mel til kød
1 spsk
Olie til stegning
1 dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Skær agurk i halve skiver.
Halver lime.
Bland rødkål, gulerod, agurk, limesaft, salt og olivenolie i en stor skål.
Dup kylling tør med køkkenrulle, og vend med hvedemel og salt i en mellemstor skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Tilsæt umamisauce, sojasauce, vand, salt og et nip peber, og steg i 1-2 min, eller indtil kyllingen er glaseret.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland mayonnaise, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.
Anret ris, kylling og salat på tallerkener.
Drys med sesamfrø.
Server med hvidløgsmayonnaise.