I aften går den kulinariske rejse til Japan, og vi frister med skønne japanske grøntsagsfrikadeller med forårsløg, ingefær, spidskål, gulerod og sojasauce. Lækkert tilbehør er en nudelsalat med rødkål, spidskål, gulerod, slikærter og sesamfrø. Vi topper frikadellerne og salaten med srirachasauce og sesammayo!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Forårsløg
2 stk
Gulerod
1 stk
Ingefær
150 g
Spidskål, skåret
½ pose
Sukkerærter
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
150 g
Rødkål, skåret
75 g
Fuldkornsnudler
(Indeholder Hvede, Gluten)
50 g
Sort sesammayonnaise
(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)
20 g
Sriracha
2 stk
Æg (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
Skær forårsløg i tynde skiver, del det hvide og det grønne op. Riv gulerod (uskrællet). Riv ingefær. Del slikærter på langs.
Bring en gryde med saltet* vand* i kog. TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. Kog nudler i 1-2 min, eller indtil bløde. Hæld vand fra, og skyl under koldt vand*.
Bland rødkål, halvdelen af spidskål, og et nip salt* og peber* i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie*. Masser i 30 sek, indtil mør. Stil til side.
Pisk æg* [2 stk | 4 stk] i en mellemstor skål. Tilsæt hvid forårsløg, ingefær, resterende spidskål, halvdelen af gulerod, og halvdelen af sojasauce, og rør godt rundt. Tilsæt panko, salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og peber*, og rør godt rundt.
Opvarm en stor stegepande ved middel varme, og hæld olivenolie* i så hele bunden er dækket. Form fars til frikadeller med en spiseske - ca. 2 per pers. Steg frikadeller i 4-5 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. Overfør til en tallerken med køkkenrulle. TIP: Undgå at vende frikadellerne for hurtig, så kan de gå i stykker.
Bland kål med færdige nudler, gulerod, slikærter, sesamfrø og resterende sojasauce. Anret japanske grøntsagsfrikadeller og nudelsalat på tallerkener. Dryp med srirachasauce, og pynt med grøn forårsløg. Server sesammayo ved siden af.