Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften går den kulinariske rejse til Japan, og vi frister med skønne japanske grøntsagsfrikadeller med forårsløg, ingefær, spidskål, gulerod og sojasauce. Lækkert tilbehør er en nudelsalat med rødkål, spidskål, gulerod, slikærter og sesamfrø. Vi topper frikadellerne og salaten med srirachasauce og sesammayo!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Forårsløg
2 stk
Gulerod
1 stk
Ingefær
150 g
Spidskål, skåret
½ pose
Sukkerærter
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
25 g
Panko
(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)
150 g
Rødkål, skåret
75 g
Fuldkornsnudler
(Indeholder Hvede, Gluten)
50 g
Sort sesammayonnaise
(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)
20 g
Sriracha
2 stk
Æg (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne).
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Riv ingefær fint.
Del sukkerærter [1/2 pose, 2P] på langs.
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Kog nudler [1/2 pakke, 2P] i 1-2 min, eller indtil bløde, og skyl under koldt vand i en si.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Pisk æg [2 stk | 4 stk] i en mellemstor skål.
Tilsæt det hvide forårsløg, ingefær, halvdelen spidskål, halvdelen af gulerod og halvdelen af sojasauce, og rør godt rundt.
Tilsæt panko, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og rør godt rundt.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middel varme.
Form fars til frikadeller (2 pr. person).
Steg frikadeller i 4-5 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Bland rødkål, resterende spidskål, nudler, sukkerærter og resterende sojasauce og gulerod i en stor skål, og krydr med et nip salt og peber.
Anret grøntsagsdeller og nudelsalat på tallerkener.
Dryp med sriracha.
Drys med det grønne forårsløg.
Server med sesammayonnaise.