Aftenens kulinariske rejse går til Vietnam, og vi frister med et væld af karakteristiske ingredienser. Vi steger ingefærkrydret kuller, og lader den derefter karamelliseres i en fantastisk sauce med lime, sukker og sojasauce. Vi serverer vores kuller med luftige ris, en spicy glaskålssalat med spinat, mynte, peanuts og chili og asiatisk mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Kuller
(Indeholder Fisk)
150 g
Langkornede hvide ris
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Lime
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
½ stk
Glaskål, hvid
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
1 pose
Mynte
½ g
Chiliflager
2.5 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
2 tsk
Sukker (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, halver lime [½ stk, 2P].
Bland limesaft [1 spsk | 2 spsk], sukker [2 tsk | 4 tsk] og sojasauce i en lille skål.
Skræl glaskål [1/2 stk, 2P], og skær i 1/2 cm stave.
Skyl spinat.
Hak mynte groft.
Bland glaskål, spinat, mynte, peanuts, chiliflager [1/2 pakke, 2P] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med Ginger Ninja og et nip salt og peber.
Steg fisk i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden.
Tilsæt sojablanding, og lad simre i 3-4 min, eller indtil fisken er gennemstegt og saucen er karamelliseret.
Tag panden af varmen.
Tilsæt olivenolie [1 spsk I 2 spsk] til skålen med glaskålssalat, og vend sammen.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret ris, glaskålssalat og fisk på tallerkener.
Top fisk med sauce.
Server med asiatisk mayonnaise.