Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften frister vi med masser af farver, teksturer og smage. Vi panerer blomkål med karry og panko, og ovnbager den vidunderligt sprød. Samtidig koger vi luftige hvidløgsris, og laver en frisk spinatsalat med tomat, agurk og lime. Vi topper herlighederne med en mild limeyoghurt med abrikoschutney.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
275 g
Blomkål
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Curry-On
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
150 g
Jasminris
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
1 stk
Lime
50 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ spsk
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 2)
3 dl
Vand (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær blomkål [1/2 stk, 2P] i 2 cm buketter.
Bland mayonnaise, vand [1/2 spsk | 1 spsk], Curry-On, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en stor skål.
Tilsæt blomkål, og vend indtil helt dækket af dressing. Tilsæt panko, og vend med blomkål. Fordel på en bageplade med bagepapir.
Bag i ovnen i 25-30 min.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Imens, skær lime i både.
Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Skær tomat og agurk i 2 cm tern.
Bland yoghurt, et skvæt limesaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og abrikoschutney i en lille skål.
Bland spinat, tomat, agurk, limesaft [1 tsk | 2 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Anret ris, spinatsalat og blomkål i dybe tallerkener.
Dryp med limeyoghurt.
Server med resterende limebåde.