Rösti er en klassiker, der står højt på listen hos de fleste kartoffelelskere. Vores opskrift på rösti indeholder revet ost, forårsløg, hvidløg og purløg, som tilfører en masse smag og tekstur. Vi serverer vores oste- og urterösti med en knasende valnøddesalat, sprødstegt prosciutto, og en lækker crème fraiche-dressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
50 g
Prosciutto
1 stk
Forårsløg
1 pose
Purløg
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
150 g
Kålblanding, skåret
1 stk
Gulerod
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
20 g
Valnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
3 spsk
Hvedemel (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 4)
Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skær halvdelen af kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Kom kartofler i gryden med kogende vand, og kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber*. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør*, og stil til side med låg på.
Hak purløg og forårsløg fint og valnødder groft. Riv gulerod (uskrællet) groft. Bland halvdelen af crème fraiche og halvdelen af purløg i en lille skål, og smag til med salt* og peber*. Bland kålblanding, en smule olivenolie* og et nip salt* i en mellemstor skål, og masser med hænderne i 30 sek. Vend gulerod, valnødder og honning-sennepsdressing i skålen.
Riv resterende kartoffel (uskrællet), overfør til et rent viskestykke, og pres så meget væske ud som muligt. Bland revet kartoffel, finrevet ost, forårsløg, Hvide Løjer & Urter, resterende crème fraiche og resterende purløg i gryden med kartoffelmos, og krydr med salt* [1/2 tsk | 1 tsk ] og et nip peber*. Tilsæt hvedemel* [3 spsk | 6 spsk], og rør godt rundt.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Steg prosciutto i 3-4 min, eller indtil sprød, og overfør til en tallerken. Hæld olivenolie* i samme stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Form kartoffelfars til frikadeller (2 pr. person), og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Anret kartoffelfrikadeller og kålsalat på tallerkener. Top med purløgsdressing og prosciutto.