Kartoffelsalat med sennep er en populær ret i Frankrige. Her får du en spændende variant med masser af lækre ingredienser, hvilket giver dig en ret med både kartofler, bacon, frugt, grøntsager og krydderier. Salaten smager også rigtig godt koldt, så hvis du skulle få rester tilovers, kan du se frem til at spise dem kolde i morgen.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Små kartofler
125 g
Bacon, skiver
250 g
Romanesco
½ stk
Løg
1 stk
Pære
½ pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
25 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
1 pose
Kørvel
20 g
Hasselnødder
(Indeholder Nødder)
Skær kartofler (uskrællet) i halve. Læg i en stor gryde med letsaltet vand*, og bring i kog. Kog i 15 minutter, eller til de nemt kan deles med en kniv. Hæld vandet fra, og læg dem tilbage i gryden. Smag til med et nip salt* og peber*. Læg låg på for at holde på varmen.
Skær bacon i skiver (2 cm). Skær romanesco [½ stk, 2 pers.] i små buketter.
Opvarm en stor stegepande på høj varme. Tilsæt bacon, og steg i 2-3 minutter til de er gyldne.Tilsæt romanesco og en stor klat smør*, og steg i 5 minutter.
Hak løg [½ stk, 2 pers.] fint. Hak pære og hasselnødder groft. Hak kørvel fint.
Bland fraiche [½ pakke, 2 pers.], sennep, aioli og halvdelen af kørvel i en stor skål. Vend løg [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], pære, bacon, romanesco og kartofler i skålen.
Anret kartoffelsalat i dybe tallerkener. Top med hasselnødder og resterende kørvel.