I aften går den kulinariske tur til Kina, og vi frister med kinesisk reje-kung pao. Vi steger rejer, gulerødder, peberfrugt og forårsløg, og blander med sød chilisauce, hoisinsauce, sojasauce og sriracha. Vi serverer vores reje-kung pao med luftige jasminris, og så topper vi med peanuts.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
150 g
Jasminris
40 g
Sød chilisauce
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
30 g
Hoisinsauce
(Indeholder Sesam, Soja, Gluten, Hvede)
10 g
Sriracha
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
1 stk
Forårsløg
2 stk
Gulerod
1 stk
Grøn peberfrugt
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
1 dl
Vand (trin 2)
¼ spsk
Hvedemel (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Pisk vand [1 dl | 2 dl] og hvedemel [1 tsk | 2 tsk] sammen i en lille skål med en gaffel. Tilsæt sød chilisauce, hoisinsauce, sojasauce og sriracha [½ pakke, 2P], og rør rundt. TIP: Undlad srirachaen, hvis du foretrækker retten mildere.
Krydr rejer med et nip salt. Opvarm en smule olivenolie i stegepande på middelhøj varme. Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. Overfør til en tallerken.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver. Skær peberfrugt i tynde strimler. Snit forårsløg fint.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på høj varme. Steg peberfrugt og gulerod i 2-3 min, og krydr med et nip salt. Tilsæt forårsløg, og rør rundt. Overfør til en tallerken. Tilsæt sauce, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt rejer og grøntsager, og varm op i 1-2 min.
Anret ris og kung pao i dybe tallerkener. Drys med peanuts.