topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kinesisk reje-'kung pao'

Kinesisk reje-'kung pao'

med jasminris og stegte grøntsager

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften går den kulinariske tur til Kina, og vi frister med kinesisk reje-kung pao. Vi steger rejer, gulerødder, peberfrugt og forårsløg, og blander med sød chilisauce, hoisinsauce, sojasauce og sriracha. Vi serverer vores reje-kung pao med luftige jasminris, og så topper vi med peanuts.

Tags:
Under 650 kcal
Hurtig
Stærk
Allergener:
Krebsdyr
Hvede
Soja
Gluten
Sesam
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr)

150 g

Jasminris

40 g

Sød chilisauce

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

30 g

Hoisinsauce

(Indeholder Sesam, Soja, Gluten, Hvede)

10 g

Sriracha

1 pakke

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

1 stk

Forårsløg

2 stk

Gulerod

1 stk

Grøn peberfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

1 dl

Vand (trin 2)

¼ spsk

Hvedemel (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2246 kJ
Kalorier (kcal)537 kcal
Fedt10.8 g
Mættet fedt1.6 g
Kulhydrat110.9 g
Sukker25.9 g
Protein26.1 g
Salt5.5 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Lav sauce
2

Imens, pisk vand [1 dl | 2 dl] og hvedemel [1/4 spsk | 1/2 spsk] sammen i en lille skål med en gaffel. 

Tilsæt sød chilisauce, hoisinsauce, sojasauce og sriracha [½ pakke, 2P], og rør rundt.

TIP: Undlad srirachaen, hvis du foretrækker retten mildere.

Steg rejer
3

Krydr rejer med salt.

Opvarm en smule olivenolie i stegepande på middelhøj varme.

Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte, og overfør til en tallerken.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Forbered grøntsager
4

Imens, skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver.

Skær peberfrugt i tynde strimler.

Snit forårsløg fint.

Steg grøntsager
5

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande (tør af først) på høj varme.

Steg peberfrugt, gulerod og forårsløg med salt i 2-3 min, eller indtil bløde, og overfør til en tallerken. 

Sænk til middelhøj varme. Tilsæt sauce, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt rejer og grøntsager, og varm op i 1-2 min.

Server
6

Anret ris og kung pao i dybe tallerkener.

Drys med peanuts.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image