I aften går den kulinariske tur til Kina, og vi frister med kinesisk reje-kung pao. Vi steger rejer, gulerødder, peberfrugt og forårsløg, og blander med sød chilisauce, hoisinsauce, sojasauce og sriracha. Vi serverer vores reje-kung pao med luftige jasminris, og så topper vi med peanuts.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Gulerod
10 g
Sriracha
150 g
Jasminris
30 g
Hoisinsauce
(Indeholder Sesam, Soja, Gluten, Hvede)
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
1 stk
Grøn peberfrugt
40 g
Sød chilisauce
1 stk
Forårsløg
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 dl
Vand til sauce
¼ spsk
Mel til sauce
¼ tsk
Salt til rejer
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til grøntsager
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, pisk vand og hvedemel sammen i en lille skål med en gaffel.
Tilsæt sød chilisauce, hoisinsauce, sojasauce og sriracha, og rør rundt.
TIP: Undlad srirachaen, hvis du foretrækker retten mildere.
Krydr rejer med salt.
Opvarm en smule olivenolie i stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte, og overfør til en tallerken.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Imens, skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver.
Skær peberfrugt i tynde strimler.
Snit forårsløg fint.
Opvarm olivenolie i sammestegepande (tør af først) på høj varme.
Steg peberfrugt, gulerod og forårsløg med salt i 2-3 min, eller indtil bløde, og overfør til en tallerken.
Sænk til middelhøj varme. Tilsæt sauce, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt rejer og grøntsager, og varm op i 1-2 min.
Anret ris og kung pao i dybe tallerkener.
Drys med peanuts.