Kinesisk mad smager fantastisk, og i aften får i mulighed for at lave det der hjemme. Vi steger kylling, løg og sukkerærter i vores hjemmelavede sur-søde sauce lavet af smør, hvidløg, chilisauce, sojasauce, hvidvinseddike og ketchup. Samtidigt koger vi luftige ris, og laver en spændende salat med ingefærpasta, pak choi, appelsin og peanuts. Vi topper herlighederne med forårsløg, sesamfrø og chili.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kyllingebryststrimler
80 g
Sød chilisauce
50 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
2 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Sukkerærter
1 stk
Løg
1 stk
Appelsin
12.5 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
150 g
Basmatiris
1 stk
Forårsløg
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Byg, Kamut, Nødder, Havre, Jordnødder, Rug, Spelt, Hvede)
1 stk
Pak choi
10 g
Ingefærpasta
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
½ stk
Rød chili
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
2 spsk
Smør (trin 3)
1 spsk
Ketchup (step 3)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Hvedemel (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak pak choi groft.
Skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 2 cm tern.
Hak peanuts groft.
Bland ingefærpasta, pak choi, appelsin, peanuts og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Skær løg i tynde, halve skiver, og snit forårsløg fint. Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Bland forårsløg og chili i en lille skål, og stil til side.
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør [2 spsk I 4 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme. Steg hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt sød chilisauce, sojasauce, hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], ketchup [1 spsk | 2 spsk], og tag gryden af varmen.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Dub kylling tør med køkkenrulle, og vend med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og hvedemel [1 spsk I 2 spsk] i en skål.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling og løg i 3-4 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Tilsæt sukkerærter til stegepanden, og steg i 1-2 min, eller indtil næsten møre.
Sænk til middel varme, og tilsæt sur-sød sauce.
Vend sammen, og tag panden af varmen.
Vend pak choi med olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i skålen lige inden servering.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med kylling.
Drys med forårsløg, sesamfrø og chili.
Server med pak choi.