topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kinesisk sur-sød kylling

Kinesisk sur-sød kylling

med aromatisk pak choi og basmatiris

Kinesisk mad smager fantastisk, og i aften får i mulighed for at lave det der hjemme. Vi steger kylling, løg og sukkerærter i vores hjemmelavede sur-søde sauce lavet af smør, hvidløg, chilisauce, sojasauce, hvidvinseddike og ketchup. Samtidigt koger vi luftige ris, og laver en spændende salat med ingefærpasta, pak choi, appelsin og peanuts. Vi topper herlighederne med forårsløg, sesamfrø og chili.

Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sulfitter
Sesam
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kyllingebryststrimler

80 g

Sød chilisauce

50 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

2 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Sukkerærter

1 stk

Løg

1 stk

Appelsin

12.5 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

150 g

Basmatiris

1 stk

Forårsløg

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Byg, Kamut, Nødder, Havre, Jordnødder, Rug, Spelt, Hvede)

1 stk

Pak choi

10 g

Ingefærpasta

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

½ stk

Rød chili

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

2 spsk

Smør (trin 3)

1 spsk

Ketchup (step 3)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Hvedemel (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4131 kJ
Kalorier (kcal)987 kcal
Fedt35.2 g
Mættet fedt11.7 g
Kulhydrat110.9 g
Sukker38.9 g
Protein54.4 g
Salt8.7 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde. 

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Lav salat
2

Imens, hak pak choi groft.

Skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 2 cm tern.

Hak peanuts groft.

Bland ingefærpasta, pak choi, appelsin, peanuts og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Lav sur-sød sauce
3

Skær løg i tynde, halve skiver, og snit forårsløg fint. Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Bland forårsløg og chili i en lille skål, og stil til side. 
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør [2 spsk I 4 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme. Steg hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt sød chilisauce, sojasauce, hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], ketchup [1 spsk | 2 spsk], og tag gryden af varmen.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg kylling
4

Dub kylling tør med køkkenrulle, og vend med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og hvedemel [1 spsk I 2 spsk] i en skål.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling og løg i 3-4 min, eller indtil gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Tilsæt sukkerærter
5

Tilsæt sukkerærter til stegepanden, og steg i 1-2 min, eller indtil næsten møre.

Sænk til middel varme, og tilsæt sur-sød sauce.

Vend sammen, og tag panden af varmen.

Vend pak choi med olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i skålen lige inden servering.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med kylling.

Drys med forårsløg, sesamfrø og chili. 

Server med pak choi.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image