Millionbøf står på listen over livretter hos mange børn og voksne. Vores variant indeholder hakket oksekød, gulerod og masser af skønne krydderier. Vi serverer vores klassiske millionbøf med cremet pastinakmos og en spændende rødbederelish med rødløg og balsamico.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Bagekartoffel
1 stk
Rødbede
225 g
Hakket oksekød
1 stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
½ dåse
Tomatpuré
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
1 pose
Bredbladet persille
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
4 g
Kyllingebouillon
4 g
Røget paprika
1 stk
Pastinak
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ dl
Vand (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
2 tsk
Sukker (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
½ spsk
Hvedemel (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 5)
2 dl
Vand (trin 5)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel og pastinak, og skær i 2 cm tern.
Kog kartofler og pastinak i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk] og salt [½ tsk | 1 tsk], og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, skær rødløg i tynde skiver.
Riv rødbede (uskrællet) groft.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en mellemstor stegepande på middelhøj varme. Steg halvdelen af rødløg med salt [1/4 tsk |1/2 tsk] i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt rødbede, balsamico, sukker [2 tsk | 4 tsk] og et nip salt, og steg videre i 2-3 min, eller indtil blød. Tilsæt vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 5-6 min, eller indtil reduceret. Krydr med salt og peber, og overfør til en skål.
Imens, riv gulerod (uskrællet) groft.
Pluk persille.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød og resterende rødløg i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt gulerod, Mamas Favorit, røget paprika, sojasauce og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og steg videre i 2-3 min.
Imens, pisk vand [2 dl | 4 dl], kyllingebouillon, salt [1/2 tsk |1 tsk] og hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] sammen til en jævning i en skål.
Tilsæt jævning til stegepanden, og lad simre i 5-6 min, eller indtil tyknet.
Smag til med salt og peber.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Anret pastinakmos på tallerkener.
Top med millionbøf og persille.
Server med rødbederelish.