topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassisk millionbøf

Klassisk millionbøf

med blød pastinakmos og rødbederelish

Millionbøf står på listen over livretter hos mange børn og voksne. Vores variant indeholder hakket oksekød, gulerod og masser af skønne krydderier. Vi serverer vores klassiske millionbøf med cremet pastinakmos og en spændende rødbederelish med rødløg og balsamico.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Æg
Sulfitter
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bagekartoffel

1 stk

Rødbede

225 g

Hakket oksekød

1 stk

Rødløg

1 stk

Gulerod

½ dåse

Tomatpuré

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

1 pose

Bredbladet persille

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

4 g

Kyllingebouillon

4 g

Røget paprika

1 stk

Pastinak

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ dl

Vand (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

2 tsk

Sukker (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

½ spsk

Hvedemel (trin 5)

½ tsk

Salt (trin 5)

2 dl

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3121 kJ
Kalorier (kcal)746 kcal
Fedt30.7 g
Mættet fedt10 g
Kulhydrat86.5 g
Sukker28.3 g
Protein33.6 g
Salt8 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Lav pastinakmos
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartoffel og pastinak, og skær i 2 cm tern.

Kog kartofler og pastinak i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk] og salt [½ tsk | 1 tsk], og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Lav rødbederelish
2

Imens, skær rødløg i tynde skiver.

Riv rødbede (uskrællet) groft.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en mellemstor stegepande på middelhøj varme. Steg halvdelen af rødløg med salt [1/4 tsk |1/2 tsk] i 3-4 min, eller indtil bløde. 

Tilsæt rødbede, balsamico, sukker [2 tsk | 4 tsk] og et nip salt, og steg videre i 2-3 min, eller indtil blød. Tilsæt vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 5-6 min, eller indtil reduceret. Krydr med salt og peber, og overfør til en skål.

Forbered grøntsager
3

Imens, riv gulerod (uskrællet) groft.

Pluk persille.

Steg hakket oksekød
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme. 

Steg hakket oksekød og resterende rødløg i 4-5 min, eller indtil brunet. 

Tilsæt gulerod, Mamas Favorit, røget paprika, sojasauce og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og steg videre i 2-3 min.

Lav millionbøf
5

Imens, pisk vand [2 dl | 4 dl], kyllingebouillon, salt [1/2 tsk |1 tsk] og hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] sammen til en jævning i en skål.

Tilsæt jævning til stegepanden, og lad simre i 5-6 min, eller indtil tyknet.

Smag til med salt og peber.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret pastinakmos på tallerkener.

Top med millionbøf og persille. 

Server med rødbederelish.