topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kofta

Kofta

med couscoustabouleh & citrondressing

Lad denne velsmagende opskrift på saftige koftaer, varm tabouleh-salat og forfriskende citronsauce forgylde familiens middag i aften. En mættende ret, vores kok Sophie krydret med en børnevenlig smagseksplosion. Få hjælp af de små i køkkenet, så er maden klar på bare 20 minutter.

Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Tomat

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

100 g

Couscous

(Indeholder Gluten, Hvede)

250 g

Hakket oksekød

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Grøntsagsbouillon

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Citron, økologisk

5 g

Tex-Mex

1 pose

Kruspersille

1 stk

Gulerod

1 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 5)

2.5 dl

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)614 kcal
Energi (kJ)2570 kJ
Fedt20.33 g
Mættet fedt8.6 g
Kulhydrat62.47 g
Sukker11.1 g
Protein40.39 g
Salt5.2 g

Fremgangsmåde

Bland fars
1

Bland Tex-Mex, hakket oksekød, æg* [1 stk | 2 stk], panko og et nip salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Form fars til 6 x 2,5 cm koftaer (3 pr. person).

Steg koftaer
2

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg koftaer i 10 min (vend ofte undervejs, så alle sider steges). VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt. test

Forbered grøntsager
3

Pres eller hak hvidløg fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. Riv citronskal fint, og skær citron i både. Hak tomat og agurk groft. Snit forårsløg fint. Hak persille fint. 

Kog couscous
4

Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. 

Steg gulerod og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min.

Bland couscoustabouleh
5

Vend tomat, agurk, et nip citronskal og halvdelen af forårsløg og persille i gryden med færdigkogt couscous, og krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*. Bland yoghurt med et skvæt citronsaft og resterende persille i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Server
6

Anret couscoustabouleh og koftaer på tallerkener. Top med resterende forårsløg. Server med citrondressing og resterende citronbåde.