topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kofta

Kofta

med citrondressing & couscoustabouleh

Lad denne velsmagende opskrift på saftige köfte, varm tabbouleh-salat og forfriskende citronsauce forgylde familiens middag i aften. En mættende ret, vores kok Sophie krydret med en børnevenlig smagseksplosion. Få hjælp af de små i køkkenet, så er maden klar på bare 20 minutter.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Tomat

1 stk

Agurk

150 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

100 g

Couscous

(Indeholder Gluten, Hvede)

250 g

Hakket oksekød

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Grøntsagsbouillon

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Citron

5 g

Tex-Mex

1 pose

Kruspersille

1 stk

Gulerod

1 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

2.5 dl

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)641 kcal
Energi (kJ)2683 kJ
Fedt23.58 g
Mættet fedt10.9 g
Kulhydrat62.68 g
Sukker11.3 g
Protein41.89 g
Salt4.6 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Bland fars
1

Bland Tex-Mex, hakket oksekød, æg* [1 stk | 2 stk], panko og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Form fars til 6 x 2,5 cm koftaer (3 pr. person).

Steg koftaer
2

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg koftaer i 10 min (vend ofte undervejs, så alle sider steges). VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
3

Pres eller hak hvidløg fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. Skær citron i både. Hak tomat og agurk groft. Snit forårsløg fint. Hak persille fint.

Kog couscous
4

Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Steg gulerod og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*, og rør rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min.

Bland citrondressing
5

Vend tomat, agurk og halvdelen af forårsløg og persille i gryden med færdigkogt couscous, og krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*. Bland yoghurt med et skvæt citronsaft og resterende persille i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Server
6

Anret couscoustabouleh og koftaer på tallerkener. Top med resterende forårsløg. Server med citrondressing og resterende citronbåde.