topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kofta

Kofta

med couscoustabouleh og citrondressing

Lad denne velsmagende opskrift på saftige köfte, varm tabbouleh-salat og forfriskende citronsauce forgylde familiens middag i aften. En mættende ret, vores kok Sophie krydret med en børnevenlig smagseksplosion. Få hjælp af de små i køkkenet, så er maden klar på bare 20 minutter.

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Tex-Mex

250 g

Hakket oksekød

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Gulerod

4 g

Grøntsagsbouillon

100 g

Couscous

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Agurk

150 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 stk

Tomat

1 stk

Forårsløg

1 stk

Citron, økologisk

1 pose

Kruspersille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

2.5 dl

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)661 kcal
Energi (kJ)2767 kJ
Fedt24.08 g
Mættet fedt11 g
Kulhydrat64.08 g
Sukker12.7 g
Protein42.11 g
Salt4.6 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Bland fars
1

Bland Tex-Mex, hakket oksekød, æg* [1 stk | 2 stk], panko og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Form fars til 6 x 2,5 cm koftaer (3 pr. person).

Steg koftaer
2

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg koftaer i 10 min (vend ofte undervejs, så alle sider steges). VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
3

Pres eller hak hvidløg fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. Riv citronskal, og skær citron i både. Hak tomat og agurk groft. Snit forårsløg fint. Hak persille fint.

Kog couscous
4

Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Steg gulerod og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*, og rør rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min.

Bland citrondressing
5

Vend tomat, agurk, et nip citronskal og halvdelen af forårsløg og persille i gryden med færdigkogt couscous, og krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*. Bland yoghurt med et skvæt citronsaft og resterende persille i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Server
6

Anret couscoustabouleh og koftaer på tallerkener. Top med resterende forårsløg. Server med citrondressing og resterende citronbåde.