Kofta i fladbrød
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kofta i fladbrød

Kofta i fladbrød

med tomatsalat & fraiche

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, når vi tænder grillen og byder på klassiske græske delikatesser som kofta og tomatsalat. De dejlige koftabøffer er perfekte at sætte på spyd og grille. Imens koftaerne bliver grillet, laver vi en sprød og smuk tomatsalat med agurk, rødløg og persille. Koftaerne ledsages af fladbrød på grillen, og så er det tid til at bygge fladbrød med kofta og tomatsalat, der bliver toppet med en lækker fraichedressing med hvidløg og citron.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Æg
Sennep
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Panamad

½ pakke

Fraiche

(Indeholder Mælk)

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Citron, økologisk

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

1 stk

Grøn tomat

½ stk

Rødløg

2 stk

Fladbrød

1 stk

Gulerod

250 g

Hakket svine-/kalvekød

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Hvidløgsfed

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)513 kcal
Energi (kJ)2147 kJ
Fedt29.3 g
Mættet fedt9.1 g
Kulhydrat25.1 g
Sukker12.1 g
Protein33.8 g
Salt2.8 g

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Tænd ovnen på 190°C/170°C varmluft. Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak persille groft. Pres eller hak hvidløg fint. Skær citron i både. Bland hakket oksekød, gulerod, æg* [1 stk I 2 stk], panko, Panamad, salt* [1/4 tsk I 1/2 tsk], halvdelen af persille og halvdelen af hvidløg i en stor skål.

Steg kofta
2

Form fars til aflange koftaer (2 pr. person). Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg koftaer i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte. GRILL: Grill koftaer på grillen i 8-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte. VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav fraichesauce
3

Bland resterende hvidløg, fraiche [1/2 pakke, 2P] mayonnaise, et skvæt citronsaft og et nip salt* og peber* i en lille skål. GRILL: Halver citron, og grill i 5-7 min, eller indtil den begynder at få farve, inden du presser citronsaften.

Lav tomatsalat
4

Skær i agurk og tomater i 1 cm tern. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Bland agurk, tomat, rødløg, resterende persille, et skvæt citronsaft, et nip salt* og en smule olivenolie* i en stor skål.

Varm fladbrød
5

Pak fladbrød ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 2-3 min. GRILL: Grill fladbrød i 1-2 min på hver side.

Server
6

Fyld fladbrød med tomatsalat og koftaer. Dryp med fraichedressing. Server med overskydende tomatsalat.