I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, når vi tænder grillen og byder på klassiske græske delikatesser som kofta og tomatsalat. De dejlige koftabøffer er perfekte at sætte på spyd og grille. Imens koftaerne bliver grillet, laver vi en sprød og smuk tomatsalat med agurk, rødløg og persille. Koftaerne ledsages af fladbrød på grillen, og så er det tid til at bygge fladbrød med kofta og tomatsalat, der bliver toppet med en lækker fraichedressing med hvidløg og citron.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Panamad
½ pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Citron, økologisk
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
1 stk
Grøn tomat
½ stk
Rødløg
2 stk
Fladbrød
1 stk
Gulerod
250 g
Hakket svine-/kalvekød
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Hvidløgsfed
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Æg (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Tænd ovnen på 190°C/170°C varmluft. Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak persille groft. Pres eller hak hvidløg fint. Skær citron i både. Bland hakket oksekød, gulerod, æg* [1 stk I 2 stk], panko, Panamad, salt* [1/4 tsk I 1/2 tsk], halvdelen af persille og halvdelen af hvidløg i en stor skål.
Form fars til aflange koftaer (2 pr. person). Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg koftaer i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte. GRILL: Grill koftaer på grillen i 8-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte. VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Bland resterende hvidløg, fraiche [1/2 pakke, 2P] mayonnaise, et skvæt citronsaft og et nip salt* og peber* i en lille skål. GRILL: Halver citron, og grill i 5-7 min, eller indtil den begynder at få farve, inden du presser citronsaften.
Skær i agurk og tomater i 1 cm tern. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Bland agurk, tomat, rødløg, resterende persille, et skvæt citronsaft, et nip salt* og en smule olivenolie* i en stor skål.
Pak fladbrød ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 2-3 min. GRILL: Grill fladbrød i 1-2 min på hver side.
Fyld fladbrød med tomatsalat og koftaer. Dryp med fraichedressing. Server med overskydende tomatsalat.