Har du aldrig hørt om bulgogi? Det er en koreansk ret bestående af oksekød, der bliver marineret, stegt og derefter skåret i tynde skiver. Kødet bliver serveret med ris og grøntsager. Vores variant frister med ingefærris, æblesauce, og kimchi-inspireret pak choi med chili og sesamfrø.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Ingefær
1 stk
Hvidløgsfed
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
12.5 g
Honning
10 g
Sriracha
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
300 g
Angus Striploin
25 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 g
Chiliflager
1 stk
Gulerod
1 stk
Æble
1 stk
Forårsløg
50 g
Sort sesammayonnaise
(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)
1 stk
Pak choi
150 g
Langkornede hvide ris
1 spsk
Smør (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ dl
Vand (trin 5)
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middel varme.
Svits halvdelen af ingefær i 1-2 min, eller indtil velduftende. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, resterende ingefær, sojasauce, honning [1/2 pakke, 2P], sriracha [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], et stort nip peber og halvdelen af sesamfrø i en mellemstor skål.
Vend bøffer i skålen.
Halver pak choi på langs, og skær i tynde skiver.
Bland pak choi, hvidvinseddike, et nip chiliflager, et nip sesamfrø og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og masser i 30 sek.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tykke stave.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod i 2-3 min, eller indtil blød. Krydr med et nip chiliflager og et stort nip salt og peber, og overfør til en tallerken.
Imens, riv æble (uskrællet) groft, og snit forårsløg fint.
Bland sesammayonnaise og et skvæt vand i en lille skål.
Opvarm samme stegepande på høj varme, og steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare.
Imens, rør æble og vand [1/2 dl | 1 dl] i skålen med overskydende marinade.
Overfør bøffer til en foliepakke, og lad hvile indtil servering. Tilsæt marinade til stegepanden, og lad simre i 30 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Anret ris og gulerod i dybe tallerkener.
Top med marinade.
Skær bøffer i tynde skiver, og placer ovenpå.
Dryp med sesammayonnaise, og drys med forårsløg og resterende sesamfrø.
Server med pak choi i en skål.