Fish and chips smager altid fantastisk, og i aften giver vi fisken en spændende twist ved at panere den i koreansk BBQ-sauce. Spændende tilbehør er syltet gulerod og kål med chili og cremet koreansk BBQ-mayonnaise. Så er det skønne måltid klar til at blive nydt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
250 g
Kuller
(Indeholder Fisk)
75 g
Koreansk BBQ-sauce
(Indeholder Soja, Sesam)
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 g
Chiliflager
1 stk
Gulerod
150 g
Spidskål, skåret
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Vand* (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
½ stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Bland hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en mellemstor skål.
Vend gulerod og spidskål i skålen, og stil til side.
Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk I 2 stk] og halvdelen af BBQ-sauce sammen i en anden dyb tallerken. Kom panko i en tredje dyb tallerken. Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Vend fisk i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panering.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk]
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Bland mayonnaise og resterende BBQ-sauce i en lille skål.
Hæld lage fra grøntsager.
Vend chiliflager, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip peber i skålen med grøntsager lige inden servering.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret fisk, kartofler og grøntsager på tallerkener.
Server med BBQ-mayonnaise.