Koreansk oksekøds-bibimbap
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk oksekøds-bibimbap

Koreansk oksekøds-bibimbap

med ingefærstegte grøntsager og forårsløg

Den koreanske nationalret er skabt for over 1000 år siden og er løbende blevet videreudviklet. Almindelige mennesker spiste bibimbap på nytårsaften for at slippe af med rester til det nye år - løsningen var simpelthen at lægge alt i en skål og blande det sammen. Vi har dog ikke brug for et nyt år for at have en grund til at lave bibimbap. Vores version kan prale af hakket oksekød marineret i hvidløg og ingefær, som sammen med jasminris forbedrer smagen af ​​de vitaminrige grøntsager.

Tags:
Mælkefri
Under 650 kcal
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

2 stk

Hvidløgsfed

2 stk

Gulerod

10 g

Sriracha

1 stk

Pak choi

200 g

Champignon

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

225 g

Hakket oksekød

2 tsk

Ingefær

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Ketchup til sauce

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til kød

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2835 kJ
Kalorier (kcal)678 kcal
Fedt25.1 g
Mættet fedt8.7 g
Kulhydrat80.3 g
Sukker13.6 g
Protein33.4 g
Salt6.4 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, sænk til lav varme, og lad simre under låg i 12 min.

Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Forbered grøntsager
2

Imens, skær svampe i tynde skiver.

Snit forårsløg fint.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd.

Hak pak choi groft.

Riv ingefær (uskrællet) fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Sylt forårsløg
3

Bland forårsløg med hvidvinseddike og et nip salt en lille skål.

Bland ketchup, sojasauce og sriracha i en anden lille skål.

TIP: Sriracha er stærk, så vær forsigtig!

Steg grøntsager
4

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg gulerod og svampe i 3-5 min, eller indtil bløde.

Tilsæt pak choi, hvidløg og ingefær, og steg i 1 min.

Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en skål.

Steg kød
5

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket oksekød med salt og et nip peber i 4-5 min, eller indtil brunet.

Tag panden af varmen, tilsæt grøntsager og srirachadressing, og rør rundt.

Smag til med salt og et nip peber.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Server
6

Hæld væde fra forårsløg.

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med oksekød, grøntsager og forårsløg.