Den koreanske nationalret er skabt for over 1000 år siden og er løbende blevet videreudviklet. Almindelige mennesker spiste bibimbap på nytårsaften for at slippe af med rester til det nye år - løsningen var simpelthen at lægge alt i en skål og blande det sammen. Vi har dog ikke brug for et nyt år for at have en grund til at lave bibimbap. Vores version kan prale af hakket oksekød marineret i hvidløg og ingefær, som sammen med jasminris forbedrer smagen af de vitaminrige grøntsager.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
2 stk
Hvidløgsfed
2 stk
Gulerod
10 g
Sriracha
1 stk
Pak choi
200 g
Champignon
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
225 g
Hakket oksekød
2 tsk
Ingefær
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Forårsløg
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Ketchup til sauce
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, sænk til lav varme, og lad simre under låg i 12 min.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Imens, skær svampe i tynde skiver.
Snit forårsløg fint.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd.
Hak pak choi groft.
Riv ingefær (uskrællet) fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland forårsløg med hvidvinseddike og et nip salt en lille skål.
Bland ketchup, sojasauce og sriracha i en anden lille skål.
TIP: Sriracha er stærk, så vær forsigtig!
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod og svampe i 3-5 min, eller indtil bløde.
Tilsæt pak choi, hvidløg og ingefær, og steg i 1 min.
Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en skål.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød med salt og et nip peber i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tag panden af varmen, tilsæt grøntsager og srirachadressing, og rør rundt.
Smag til med salt og et nip peber.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Hæld væde fra forårsløg.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med oksekød, grøntsager og forårsløg.