Det koreanske køkken stammer fra de nomadiske traditioner i det sydlige Manchuriet og er kendt for sine rige smage og friske ingredienser, der sætter dine smagsløg på spidsen. Vores koreanske tortillas fylder vi med hakket oksekød stegt med marinade, kølende fraiche, en frisk salat med spidskål og gulerod, og hjemmesyltet agurk.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Agurk
½ stk
Rød chili
½ stk
Lime
1 stk
Ingefær
1 stk
Hvidløgsfed
12.5 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Gulerod
8 stk
Små tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
225 g
Hakket oksekød
150 g
Spidskål, skåret
1 pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
2 tsk
Sukker (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft (hvis du ikke har en mikrobølgeovn).
Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Hak ingefær (uskrællet) og hvidløg fint.
Bland chili, limesaft [1 spsk | 2 spsk], hvidløg, ingefær [2 tsk | 4 tsk], sukker [2 tsk | 3 tsk], sojasauce og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Skræl agurk til lange, tynde bånd.
Bland hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], sukker [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip salt i en stor skål.
Vend agurk i skålen.
Hæld lage fra inden servering.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt marinade, og lad simre i 1-2 min, eller indtil velduftende.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, skær gulerod (uskrællet) i tynde stave.
Bland spidskål, gulerod, olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] og et nip salt i en stor skål.
Varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller pak ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 4-5 min.
Smør tortillabrød med fraiche.
Fyld med oksekød, salat og agurk.
Server med resterende agurk og limebåde.