I aften er vi inspireret af græsk madlavning, og vi skal lave fantastisk middelhavsmad. Vidunderlige hakkebøffer med dejlige krydderier steges til perfektion. Græskar, peberfrugt og rødløg bliver ovnbagte, og blandes derefter med persille og couscous. En cremet hvidløgsyoghurt topper herlighederne.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
225 g
Hakket oksekød
4 g
Panamad
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede)
2 g
Spidskommen, stødt
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Butternutsquash
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Rødløg
½ tsk
Salt (trin 2)
2.5 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Vand (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Hvedemel (trin 3)
1 stk
Æg (trin 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skræl græskar [½ stk, 2P], og del på midten. Skrab kerner ud, og skær i 2 cm tern.
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Skær rødløg i 2 cm både.
Fordel grøntsager på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med spidskommen og et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil gyldne og møre.
Imens, bring vand [2,5 dl | 5 dl] og salt [1/2 tsk I 1 tsk] i kog i en gryde.
Tilsæt couscous, og bring i kog. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Imens, bland hakket oksekød, Panamad, salt [1/2 tsk | 1 tsk], æg [1 stk | 2 stk], hvedemel [1 spsk I 2 spsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Form fars til hakkebøffer (3 pr. person) direkte i panden med en ske, og steg i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, hak persille fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland yoghurt, hvidløg, vand [1 spsk I 2 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.
Vend bagte grøntsager, persille og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i gryden med færdig couscous.
Anret grøntsagscouscous i dybe tallerkener.
Top med hakkebøffer og hvidløgsyoghurt.