Har du aldrig hørt om orzo? De ligner riskorn, men det er faktisk pasta. Vi koger orzo, og blander den derefter med gulerod, smør og cajun-krydderier. Vi topper med krydrede veganske strimler og en cremet kålsalat med aioli og citron. Og så er maden klar til at nydes på under en halv time.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
180 g
Orzo
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
200 g
Veganske strimler
(Indeholder Soja)
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder Æg, Sennep)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
150 g
Kålblanding, skåret
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Gulerod
1 pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
½ stk
Citron
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ spsk
Hvedemel (trin 2)
½ dl
Vand (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
2 spsk
Smør (trin 3)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Tilsæt gulerod til gryden, når pastaen har 5 min tilbage.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt veganske strimler, Jorden Rundt, grøntsagsbouillon, hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber, og steg i 3-4 min.
Tilsæt vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 1-2 min.
Imens, halver citron [½ stk, 2P].
Bland kålblanding, aioli, et skvæt citronsaft og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Tilsæt Ay Cajun-ba og smør [2 spsk | 4 spsk] til gryden med pasta, og vend sammen indtil smeltet.
Anret pasta, veganske strimler og kålsalat i dybe tallerkener.
Top med fraiche.