I aften vi laver en cremet suppe, den populære indiske suppe dhal. Vores version indeholder linser, løg, tomater, ingefærpasta, chili, hvidløg og sojasauce. Vi serverer vores dhal med frisk agurk, og smørstegt pitabrød stegt med urtesmør med mynte og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime
10 g
Ingefærpasta
1 pose
Mynte & koriander
200 g
Røde linser
(Kan indeholde Gluten)
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Rød chili
2 stk
Hvidløgsfed
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Løg
90 ml
Kokosmælk
4 g
Mild Mahal
2 stk
Pitabrød
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 spsk
Smør til stegning
3 dl
Vand til gryderet
1 spsk
Smør til smør
Tag smør ud af køleskabet.
Hak løg fint.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Hak tomat og hvidløg fint.
Skyl linser.
Skær lime i både.
Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt ingefærpasta, chili, hvidløg, Mild Mahal, tomat og linser, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Tilsæt vand, kokosmælk, grøntsagsbouillon og sojasauce, og bring i kog.
Sænk til middel varme, og lad simre under låg i 15-20 min, eller indtil linserne er bløde.
Tilsæt et stort skvæt limesaft, og krydr med et nip salt og peber.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis dhalen virker tyk.
Imens, skær agurk i 1 cm tern.
Hak mynte og koriander fint.
Bland mynte, koriander, smør og et nip salt og peber i en lille skål.
Smelt urtesmør i en anden stegepande på middelhøj varme.
Steg pitabrød i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden.
Anret linse-dhal i dybe tallerkener.
Top med agurk.
Server med pitabrød.