topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydret linse-dhal

Krydret linse-dhal

med smørstegt pitabrød og frisk agurk

I aften vi laver en cremet suppe, den populære indiske suppe dhal. Vores version indeholder linser, løg, tomater, ingefærpasta, chili, hvidløg og sojasauce. Vi serverer vores dhal med frisk agurk, og smørstegt pitabrød stegt med urtesmør med mynte og koriander.

Tags:
Vegetarisk
Plantebaseret
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Lime

10 g

Ingefærpasta

1 pose

Mynte & koriander

200 g

Røde linser

(Kan indeholde Gluten)

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

½ stk

Rød chili

2 stk

Hvidløgsfed

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 stk

Løg

90 ml

Kokosmælk

4 g

Mild Mahal

2 stk

Pitabrød

(Indeholder Hvede, Gluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til stegning

3 dl

Vand til gryderet

1 spsk

Smør til smør

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3199 kJ
Kalorier (kcal)765 kcal
Fedt23.3 g
Mættet fedt15.4 g
Kulhydrat96.4 g
Sukker12 g
Protein31.5 g
Salt5.3 g

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Tag smør ud af køleskabet.

Hak løg fint.

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Hak tomat og hvidløg fint.

Skyl linser.

Skær lime i både.

Steg løg
2

Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg i 2-3 min, eller indtil bløde.

Tilsæt ingefærpasta, chili, hvidløg, Mild Mahal, tomat og linser, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Kog dhal
3

Tilsæt vand, kokosmælk, grøntsagsbouillon og sojasauce, og bring i kog.

Sænk til middel varme, og lad simre under låg i 15-20 min, eller indtil linserne er bløde.

Tilsæt et stort skvæt limesaft, og krydr med et nip salt og peber.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis dhalen virker tyk.

Lav urtesmør
4

Imens, skær agurk i 1 cm tern.

Hak mynte og koriander fint.

Bland mynte, koriander, smør og et nip salt og peber i en lille skål.

Steg pitabrød
5

Smelt urtesmør i en anden stegepande på middelhøj varme.

Steg pitabrød i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden.

Server
6

Anret linse-dhal i dybe tallerkener.

Top med agurk.

Server med pitabrød.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image