Kylling og kartofler kan anrettes på rigtig mange forskellige måder og i aften overrasker vi med en opskrift, som sagtens kan blive familiens nye favorit! Udover kylling, har vi tilføjet en masse dejlige grøntsager i den velsmagende sauce som børnene kommer til at elske!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Porre
100 ml
Madlavningsfløde
12 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
200 g
Champignon
4 g
Kyllingebouillon
500 g
Kartofler
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
1 spsk
Smør
1 spsk
Mælk
¼ tsk
Salt
Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra kartofler. Tilsæt smør*, mælk* og salt* (se ingrediensliste). Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Stil til side med låg på.
Skær løg i tynde skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Skær svampe i tynde skiver. Skær porre i kvarte på langs, og snit fint (gem lidt til anretning).
Skær kylling i 3 cm tern på et andet skærebræt. Opvarm en smule olivenolie* og en klat smør* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande. Steg svampe, hvidløg, løg og porre i 6-7 min, og krydr med salt* og peber*.
Tilsæt stegt kylling til stegepanden. Tilsæt madlavningsfløde [½ pakke, 2 pers.], sennep og bouillon. Krydr med salt* og peber*, og lad simre 1-2 min, eller indtil tyknet.
Anret kartoffelmos og sauce på tallerkener. Drys med resterende porre. Krydr med peber*.