Få hjælp fra børnene og lav disse hjemmerullede kyllingeboller med nudler, grøntsager og sauce lavet af spændende asiatiske smagskombinationer i form af blandt andet hoisinsauce, citrongræs og ingefær. En kokkekomponeret opskrift, der imponerer med sin rige smag, men som er uventet let og hurtig at lave. Et perfekt ret, hvis du kan lide ramen!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Hakket kyllingekød
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Citrongræs
1 stk
Gulerod
1 stk
Ingefær
200 g
Nudler
30 g
Hoisinsauce
4 g
Kyllingebouillon
1 stk
Forårsløg
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Koriander
1 stk
Lime
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Æg
¼ tsk
Salt
4 dl
Vand
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Pres eller hak hvidløg fint. Hak 1/2 citrongræs meget fint. Bland hakket kyllingekød, æg*, panko, hvidløg, salt* og hakket citrongræs i en skål. TIP: Citrongræs er ret fibrøs, så sørg for at hakke det fint.
Rul fars til kødboller (5 pr. person). Fordel på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 15-20 min.
Bring en gryde med vand* (til nudlerne) i kog. Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver. Riv ingefær fint. Snit forårsløg fint. Bank resterende citrongræs let med en kagerulle. Riv limeskal. Skær lime i både. Hak koriander groft.
Kog nudler [½ pakke, 2 pers.] i 7-8 min. Skyl under koldt vand* i en si. Opvarm en smule olivenolie* i en gryde ved middelhøj varme. Steg gulerod i 2-3 min. Tilsæt ingefær. Steg videre i 1 min.
Tilsæt vand*, kyllingebouillon, hoisinsauce, sojasauce, limeskal, 1/2 forårsløg og resterende citrongræs. Lad simre i 4-5 min. Smag til med peber* og et skvæt limesaft.
Anret nudler og kyllingeboller i dybe tallerkener. Top med ingefærsauce, grøntsager, koriander og resterende forårsløg.