I aften laver vi en vidunderlig kyllingesalat Nicoise fyldt med masser af spændende ingredienser. Perfekt ovnbagt kylling, som får fantastisk smag af krydderiblandingen Middelhavsdrøm. Salaten indeholder også kogte kartofler, grønne bønner, skalotteløg, hjertesalat, tomater og gulerødder. En cremet hvidløgsdressing og blødkogt æg fuldender denne lækre salat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Små kartofler
75 g
Grønne bønner
300 g
Kyllingebryststrimler
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Skalotteløg
1 stk
Salat
1 stk
Gulerod
2 stk
Tomat
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
4 g
Hvide Løjer & Urter
2 stk
Æg (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med saltet vand* i kog. Halver kartofler, og kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Halver grønne bønner [1/2 pakke, 2P], og kom dem i gryden de sidste 1-2 min. Hæld vand fra, skyl kartofler og bønner under koldt vand, og kom dem tilbage i gryden. Smag til med et salt* og peber*, og stil til side.
Vend kylling med en smule olivenolie* og Middelhavsdrøm, og krydr med et nip salt* og peber* på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 10-12 min. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bring en lille gryde med vand* i kog. Kog æg* [2 stk | 4 stk] i 7-8 min, og overfør til en skål med koldt vand*. Pil skallen af, og del i to.
Skær skalotteløg i tynde skiver. Hak hjertesalat groft. Riv gulerod (uskrællet) groft. Skær tomat i 2 cm både.
Bland mayonnaise, Hvide Løjer & Urter, et skvæt vand*, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber* i en stor skål. Vend kartofler, grønne bønner, skalotteløg, hjertesalat, gulerod og tomat i skålen.
Anret salat i dybe tallerkener. Top med kylling og æg. Krydr med et nip salt* og peber*.