Tag på kulinarisk rafting i en hjemmelavet lakseflåde, der glider ned i mundens vandfald og lige ind i dit hjerte. De bagte rodfrugter kommer til sin ret sammen med en forfriskende klat creme med persille og citron.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
75 g
Fraiche
2 stk
Gulerod
500 g
Kartofler
1 pose
Timian
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
200 g
Laksefilet
½ pose
Bredbladet persille
1 stk
Skalotteløg
1 stk
Citron
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*. Krydr med timian, salt* og peber*. Vend det hele sammen. Bag i ovnen i 20-25 min.
Riv citronskal [1/2 stk, 2 pers.]. Skær citron i både. Hak persille fint (gem et par blade til anretning). Hak skalotteløg fint. Fjern skind fra laks. Dup laks tør med køkkenrulle. Hak fint. TIPS: Jo finere, jo bedre - dette vil binde kødet bedre sammen med resten af ingredienserne.
Bland laks, panko, persille, citronskal, mayonnaise, skalotteløg og en skvæt citronsaft i en stor skål. Krydr med salt* og peber*. Form farsen til 3-4 cm tykke laksekager (2 pr. person). TIPS: Laksekagerne binder bedre, hvis du former dem og lægger dem direkte på den varme pande (se trin 4).
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg laksekager i 2-3 min på hver side.
Smag fraiche til med salt* og peber* i en lille skål.
Fordel bagte grøntsager og laksekager på tallerkener. Top med fraiche og persilleblade. Server med citronbåde.