topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Laksekager

Laksekager

med ovnbagte rodfrugter & timian

Tag på kulinarisk rafting i en hjemmelavet lakseflåde, der glider ned i mundens vandfald og lige ind i dit hjerte. De bagte rodfrugter kommer til sin ret sammen med en forfriskende klat creme med persille og citron.

Allergener:
Æg
Sennep
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

75 g

Fraiche

2 stk

Gulerod

500 g

Kartofler

1 pose

Timian

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

200 g

Laksefilet

½ pose

Bredbladet persille

1 stk

Skalotteløg

1 stk

Citron

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)136 kcal
Energi (kJ)570 kJ
Fedt9.16 g
Mættet fedt0.7 g
Kulhydrat11.51 g
Sukker0.5 g
Protein1.96 g
Salt0.2 g

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*. Krydr med timian, salt* og peber*. Vend det hele sammen. Bag i ovnen i 20-25 min.

Hak laksekød
2

Riv citronskal [1/2 stk, 2 pers.]. Skær citron i både. Hak persille fint (gem et par blade til anretning). Hak skalotteløg fint. Fjern skind fra laks. Dup laks tør med køkkenrulle. Hak fint. TIPS: Jo finere, jo bedre - dette vil binde kødet bedre sammen med resten af ingredienserne.

Form laksekager
3

Bland laks, panko, persille, citronskal, mayonnaise, skalotteløg og en skvæt citronsaft i en stor skål. Krydr med salt* og peber*. Form farsen til 3-4 cm tykke laksekager (2 pr. person). TIPS: Laksekagerne binder bedre, hvis du former dem og lægger dem direkte på den varme pande (se trin 4).

Steg laksekager
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg laksekager i 2-3 min på hver side.

Krydr fraiche
5

Smag fraiche til med salt* og peber* i en lille skål.

Server
6

Fordel bagte grøntsager og laksekager på tallerkener. Top med fraiche og persilleblade. Server med citronbåde.