topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Laksekager

Laksekager

med ovnbagte rodfrugter & timian

Tag på kulinarisk rafting i en hjemmelavet lakseflåde, der glider ned i mundens vandfald og lige ind i dit hjerte. De bagte rodfrugter kommer til sin ret sammen med en forfriskende klat creme med persille og citron.

Allergener:
Fisk
Gluten
Hvede
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

2 stk

Gulerod

1 stk

Citron, økologisk

½ pose

Bredbladet persille

1 stk

Skalotteløg

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

75 g

Fraiche

1 pose

Timian

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)416 kcal
Energi (kJ)1741 kJ
Fedt29.16 g
Mættet fedt4.5 g
Kulhydrat11.51 g
Sukker0.5 g
Protein26.96 g
Salt0.3 g

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Hak timian [1-2 stilke, 2 pers. | 3-4 stilke, 4 pers.]  fint. Skær kartofler (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Drys med timian. Krydr med salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min.

Hak laksekød
2

Skær citron i både. Hak persille [½ pose, 2 pers.] fint (gem et par blade til anretning). Hak skalotteløg fint. Fjern skind fra laks. Dup tør med køkkenrulle, og hak fint. TIP: Jo finere, jo bedre - dette vil binde kødet bedre sammen med resten af ingredienserne.

Form laksekager
3

Bland laks, panko, persille, mayonnaise, skalotteløg og et skvæt citronsaft i en stor skål. Krydr med salt* og peber*. Form fars til 3-4 cm tykke laksekager (2 pr. person). TIP: Laksekagerne binder bedre, hvis du former og lægger dem direkte på den varme pande (se trin 4).

Steg laksekager
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg laksekager i 2-3 min på hver side. VIGTIGT: Laksekagerne er færdige, når kødet er mat i midten.

Krydr fraiche
5

Smag fraiche [½ pakke, 2 pers.] til med salt* og peber* i en lille skål.

Server
6

Fordel bagte grøntsager og laksekager på tallerkener. Top med fraiche og persilleblade. Server med citronbåde.