Tag på kulinarisk rafting i en hjemmelavet lakseflåde, der glider ned i mundens vandfald og lige ind i dit hjerte. De bagte rodfrugter kommer til sin ret sammen med en forfriskende klat creme med persille og citron.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Skalotteløg
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
500 g
Kartofler
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Citron, økologisk
2 stk
Gulerod
1 pose
Timian
½ pose
Bredbladet persille
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Hak timian [1-2 stilke | 3-4 stilke] fint. Skær kartofler (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med timian. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min.
Skær citron i både. Hak persille [1/2 pose, 2P] fint. Hak skalotteløg fint. Fjern skind fra laks, dup tør med køkkenrulle, og hak fint. TIP: Jo finere, jo bedre - dette vil binde kødet bedre sammen med resten af ingredienserne.
Bland laks, panko, persille (gem lidt til anretning), mayonnaise, skalotteløg og et skvæt citronsaft i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Form fars til 3-4 cm tykke laksekager (2 pr. person). TIP: Laksekagerne binder bedre, hvis du former og lægger dem direkte på den varme pande (se trin 4).
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg laksekager i 2-3 min på hver side. VIGTIGT: Laksekagerne er færdige, når kødet er mat i midten.
Smag fraiche [1/2 pakke, 2P.] til med salt* og peber* i en lille skål.
Fordel bagte grøntsager og laksekager på tallerkener. Top med fraiche og resterende persille. Server med citronbåde.