topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Laksekager

Laksekager

med ovnbagte rodfrugter & timian

Tag på kulinarisk rafting i en hjemmelavet lakseflåde, der glider ned i mundens vandfald og lige ind i dit hjerte. De bagte rodfrugter kommer til sin ret sammen med en forfriskende klat creme med persille og citron.

Allergener:
Mælk
Æg
Sennep
Fisk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ pakke

Fraiche

(Indeholder Mælk)

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Skalotteløg

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

500 g

Kartofler

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Citron, økologisk

2 stk

Gulerod

1 pose

Timian

½ pose

Bredbladet persille

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)715 kcal
Energi (kJ)2990 kJ
Fedt34.42 g
Mættet fedt7.2 g
Kulhydrat66.61 g
Sukker13.1 g
Protein34.74 g
Salt0.4 g

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Hak timian [1-2 stilke | 3-4 stilke] fint. Skær kartofler (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med timian. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min.

Hak laksekød
2

Skær citron i både. Hak persille [1/2 pose, 2P] fint. Hak skalotteløg fint. Fjern skind fra laks, dup tør med køkkenrulle, og hak fint.  TIP: Jo finere, jo bedre - dette vil binde kødet bedre sammen med resten af ingredienserne.

Form laksekager
3

Bland laks, panko, persille (gem lidt til anretning), mayonnaise, skalotteløg og et skvæt citronsaft i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Form fars til 3-4 cm tykke laksekager (2 pr. person). TIP: Laksekagerne binder bedre, hvis du former og lægger dem direkte på den varme pande (se trin 4).

Steg laksekager
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg laksekager i 2-3 min på hver side. VIGTIGT: Laksekagerne er færdige, når kødet er mat i midten.

Krydr fraiche
5

Smag fraiche [1/2 pakke, 2P.] til med salt* og peber* i en lille skål.

Server
6

Fordel bagte grøntsager og laksekager på tallerkener. Top med fraiche og resterende persille. Server med citronbåde.