topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Laksekager

Laksekager

med ovnbagte rodfrugter & timian

Tag på kulinarisk rafting i en hjemmelavet lakseflåde, der glider ned i mundens vandfald og lige ind i dit hjerte. De bagte rodfrugter kommer til sin ret sammen med en forfriskende klat creme med persille og citron.

Allergener:
Gluten
Hvede
Fisk
Æg
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

2 stk

Gulerod

500 g

Kartofler

1 stk

Citron

½ pose

Bredbladet persille

1 stk

Skalotteløg

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

½ pakke

Fraiche

(Indeholder Mælk)

1 pose

Timian

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)694 kcal
Energi (kJ)2906 kJ
Fedt33.93 g
Mættet fedt7.1 g
Kulhydrat65.22 g
Sukker11.7 g
Protein34.51 g
Salt0.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Hak timian [1-2 stilke | 3-4 stilke] fint. Skær kartofler (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med timian. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min.

Hak laksekød
2

Skær citron i både. Hak persille [1/2 pose, 2P] fint. Hak skalotteløg fint. Fjern skind fra laks, dup tør med køkkenrulle, og hak fint. TIP: Jo finere, jo bedre - dette vil binde kødet bedre sammen med resten af ingredienserne.

Form laksekager
3

Bland laks, panko, persille (gem lidt til anretning), mayonnaise, skalotteløg og et skvæt citronsaft i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Form fars til 3-4 cm tykke laksekager (2 pr. person).TIP: Laksekagerne binder bedre, hvis du former og lægger dem direkte på den varme pande (se trin 4).

Steg laksekager
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg laksekager i 2-3 min på hver side. TIP: Laksekagerne er færdige, når kødet er mat i midten.

Krydr fraiche
5

Smag fraiche [1/2 pakke, 2P] til med salt* og peber* i en lille skål.

Server
6

Fordel bagte grøntsager og laksekager på tallerkener. Top med fraiche og resterende persille. Server med citronbåde.