I aften har vi ikke sparet på krydderierne! Du kan se frem til masser af spændende smagsnuancer i denne opskrift! Vi krydrer kikærter med vores skønne krydderiblanding Mamas favorit, og ovnbager dem til perfektion. Vi bygger vores libanesiske kikærtesalat med tomat, salat, agurk, avocado og ovnbagte kikærter. Lækkert tilbehør er sprøde hvidløgsnaanbrød og cremet hummusdressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Kikærter
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Tomat
1 stk
Salat
1 stk
Avocado
1 stk
Agurk
1 pose
Bredbladet persille
50 g
Hummus
(Indeholder Sesam)
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
2 stk
Naanbrød
1 spsk
Smør (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
1 spsk
Hvedemel (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Tag smør* ud af køleskabet. Hæld væde fra kikærter gennem en si. Bland kikærter, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], hvedemel* [1 spsk | 2 spsk], Mamas Favorit, salt* [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber* i en skål.
Fordel kikærter på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 20 min, eller indtil gyldne.
Skær tomat i 2 cm tern. Skær agurk i halve skiver. Hak hjertesalat groft. Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern. Bland tomat, hjertesalat, agurk og avocado i en stor skål. Tilsæt olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk], og krydr med et nip salt* og peber*.
Hak hvidløg og persille fint. Bland hvidløg, smør* [1 spsk | 2 spsk], olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og halvdelen af persille i en lille skål. Smør naanbrød med hvidløgssmør, og placer på en anden bageplade med bagepapir. Bag hvidløgsnaanbrød i 5-6 min, når kikærterne har 5 min tilbage.
Bland hummus, yoghurt, salt* [1/4 tsk | ½ tsk] og et nip peber* i en lille skål.
Anret salat i dybe tallerkener. Top med kikærter og hummusdressing. Drys med resterende persille. Server med hvidløgsnaanbrød.