Meze er den libanesiske variant af tapas, og i aften byder vi på skønne små retter, der vil friste både øjne og mund. Stegt kylling, stegt zucchini med smuldret salatost, ostetortillas med srirachamayo og mozzarella, agurkesalat med persille og rødløg og en cremet hummusdressing med yoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
50 g
Hummus
(Indeholder Sesam)
½ stk
Citron
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 stk
Agurk
2 stk
Tomat
½ stk
Rødløg
1 pose
Bredbladet persille
7.5 g
Dukkah-Godt
(Indeholder Sennep, Sesam)
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
50 g
Srirachamayonnaise
(Indeholder Sennep, Æg)
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
1 stk
Zucchini
50 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Krydr kylling med Dukkah-godt [½ pakke, 2P] og et nip salt.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Brun kylling i 2 min på hver side. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, smør et tortillabrød med srirachamayonnaise, top med mozzarella og et andet tortillabrød.
Placer på en anden bageplade med bagepapir, og bag i 7-10 min, eller gylden.
Imens, skær zucchini i tynde stave.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme.
Steg zucchini i 5-6 min, eller indtil mør, og overfør til en tallerken.
Top med smuldret salatost [½ pakke, 2P], dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.
Imens, skær agurk og tomat i 1 cm tern.
Hak persille og rødløg [1/2 stk, 2P] fint.
Skær citron [½ stk, 2P] i både.
Bland agurk, tomat, persille, rødløg, citronsaft [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en stor skål.
Bland yoghurt, hummus og et nip salt og peber i en lille skål.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Skær kylling i tynde skiver.
Skær ostetortilla i trekanter.
Anret kylling, zucchini og ostetortilla på tallerkener.
Server med agurkesalat og hummus.