Libanesisk linsesalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Libanesisk linsesalat

Libanesisk linsesalat

med tahinidressing og sprøde za'atarchips

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Den kulinariske rejse går til Libanon, og vi overrasker med en masse spændende mad. Lun linsesalat med kål, citron og spidskommenbagt gulerod, løg og rødbede. De sprøde za'atarchips laver du selv af tortillas, olivenolie og skønne krydderier. Og så topper vi med en kølende tahindressing og smuldret salatost.

Tags:
Nem
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Sesam
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Spidskommen, stødt

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

2 stk

Gulerod

8 g

Za'atar

(Indeholder Sesam)

½ stk

Citron

2 stk

Rødbede

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder Gluten, Hvede)

½ pakke

Grønne linser

50 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

25 g

Tahini

(Indeholder Sesam)

1 stk

Rødløg

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Kålblanding, skåret

(Kan indeholde Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Vand* (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)698 kcal
Energi (kJ)2922 kJ
Fedt31.9 g
Mættet fedt10 g
Kulhydrat76.5 g
Sukker26 g
Protein22.8 g
Salt3.9 g

Redskaber

Bageplade

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær gulerod (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.

Skær rødløg i 2 cm både.

Fordel grøntsager på en bageplade med 
bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med 
spidskommen og et nip salt og peber, og 
vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Lav tahinidressing
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint. 

Bland yoghurt, hvidløg, tahini, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og vand [2 spsk | 4 spsk] i en lille skål.

Forbered za'atarchips
3

Skær tortillabrød i 2 cm firkanter, og bland med en smule olivenolie, za'atar og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en stor skål.

Fordel chips på en anden bageplade med 
bagepapir, og stil til side.

Tilsæt linser
4

Imens, skyl linser [½ pakke, 2P] under koldt vandi en si.

Fordel linser på bagepladen med grøntsager, når de har 5 min tilbage, og vend sammen.

Sæt za'atarchips i ovnen, og bag i 4-5 min, eller indtil gyldne.

Lav linsesalat
5

Tag færdige grøntsager og za'atarchips ud, og lad køle af en smule.

Halver citron [½ stk, 2P].

Bland kålblanding, et skvæt citronsaft, salt [1/4 tsk| 1/2 tsk] og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål. Tilsæt grøntsager og linser, og vend sammen.

Server
6

Anret linsesalat i dybe tallerkener.

Dryp med tahinidressing.

Top med za'atarchips og smuldret salatost [½ 
pakke, 2P].