Libanesisk linsesalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Libanesisk linsesalat

Libanesisk linsesalat

med tahinidressing og sprøde za'atarchips

Den kulinariske rejse går til Libanon, og vi overrasker med en masse spændende mad. Lun linsesalat med kål, citron og spidskommenbagt gulerod, løg og rødbede. De sprøde za'atarchips laver du selv af tortillas, olivenolie og skønne krydderier. Og så topper vi med en kølende tahindressing og smuldret salatost.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Sesam
Æg
Sennep
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

25 g

Tahini

(Indeholder Sesam)

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder Gluten, Hvede)

150 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

4 g

Spidskommen, stødt

1 stk

Hvidløgsfed

½ pakke

Grønne linser

2 stk

Rødbede

100 g

Blandet salat

8 g

Za'atar

(Indeholder Sesam)

50 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

1 stk

Rødløg

2 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til dressing

¼ tsk

Sukker til dressing

3 spsk

Vand til dressing

¼ tsk

Salt til tortillachips

¼ tsk

Salt til salat

1 spsk

Olie til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3508 kJ
Kalorier (kcal)838 kcal
Fedt48.3 g
Mættet fedt11.3 g
Kulhydrat74.5 g
Sukker22.8 g
Protein23.4 g
Salt4.8 g

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær gulerod (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.

Skær rødløg i 2 cm både.

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med spidskommen, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav tahinidressing
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint. 

Bland yoghurt, mayonnaise, hvidløg, tahini, salt, sukker og vand i en lille skål.

Forbered za'atarchips
3

Skær tortillabrød i 2 cm firkanter, og bland med en smule olivenolie, za'atar og salt i en stor skål.

Fordel chips på en anden bageplade med bagepapir, og stil til side.

Tilsæt linser
4

Imens, skyl linser under koldt vand i en si.

Fordel linser på bagepladen med grøntsager, når de har 5 min tilbage, og vend sammen.

Sæt za'atarchips i ovnen, og bag i 4-5 min, eller indtil gyldne.

Lav linsesalat
5

Tag færdige grøntsager og za'atarchips ud, og lad køle af en smule.

Halver citron.

Skyl salat.

Bland salat, et skvæt citronsaft, salt og olivenolie i en stor skål. 

Tilsæt grøntsager og linser, og vend sammen.

Server
6

Anret linsesalat i dybe tallerkener.

Dryp med tahinidressing.

Top med za'atarchips og smuldret salatost.

Drys med overskydende za'atar fra bagepladen.