Den kulinariske rejse går til Libanon, og vi overrasker med en masse spændende mad. Lun linsesalat med kål, citron og spidskommenbagt gulerod, løg og rødbede. De sprøde za'atarchips laver du selv af tortillas, olivenolie og skønne krydderier. Og så topper vi med en kølende tahindressing og smuldret salatost.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
25 g
Tahini
(Indeholder Sesam)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
150 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 g
Spidskommen, stødt
1 stk
Hvidløgsfed
½ pakke
Grønne linser
2 stk
Rødbede
100 g
Blandet salat
8 g
Za'atar
(Indeholder Sesam)
50 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
1 stk
Rødløg
2 stk
Gulerod
¼ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til dressing
¼ tsk
Sukker til dressing
3 spsk
Vand til dressing
¼ tsk
Salt til tortillachips
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær gulerod (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.
Skær rødløg i 2 cm både.
Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med spidskommen, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland yoghurt, mayonnaise, hvidløg, tahini, salt, sukker og vand i en lille skål.
Skær tortillabrød i 2 cm firkanter, og bland med en smule olivenolie, za'atar og salt i en stor skål.
Fordel chips på en anden bageplade med bagepapir, og stil til side.
Imens, skyl linser under koldt vand i en si.
Fordel linser på bagepladen med grøntsager, når de har 5 min tilbage, og vend sammen.
Sæt za'atarchips i ovnen, og bag i 4-5 min, eller indtil gyldne.
Tag færdige grøntsager og za'atarchips ud, og lad køle af en smule.
Halver citron.
Skyl salat.
Bland salat, et skvæt citronsaft, salt og olivenolie i en stor skål.
Tilsæt grøntsager og linser, og vend sammen.
Anret linsesalat i dybe tallerkener.
Dryp med tahinidressing.
Top med za'atarchips og smuldret salatost.
Drys med overskydende za'atar fra bagepladen.