topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lun kyllingesalat

Lun kyllingesalat

med sprøde hvidløgscroutoner og spejlæg (OBS! Æg medfølger ikke)

Denne fyldige salat byder på saftig kylling på en seng af sprød salat toppet med spejlæg og knasende hvidløgscroutoner. Serveres med en skarp sennepsdressing til at binde det hele sammen med.

Tags:
Hurtig
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Gluten
Hvede
Æg
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Baguette

(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Hvidløgsfed

3 stk

Gulerod

60 g

Blandet salat

1 stk

Tomat

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

15 g

Sennep

(Indeholder Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 stk

Æg (trin 4)

1 spsk

Vand (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2985 kJ
Kalorier (kcal)713 kcal
Fedt36.4 g
Mættet fedt7 g
Kulhydrat45.6 g
Sukker15.1 g
Protein51.1 g
Salt2.9 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Pres eller hak hvidløg fint.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Hak tomat groft.

Skyl salat.

Skær brød i små stykker.

Bag hvidløgscroutoner
2

Fordel brød på en bageplade med bagepapir. 

Tilsæt olivenolie [1 spsk I 2 spsk], hvidløg og et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil gyldne og sprøde.

Steg kylling
3

Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.

Steg kylling med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.

Overfør til en tallerken. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Spejl æg
4

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Spejl æg [2 stk | 4 stk] i 4-6 min, eller indtil æggehviden er fast og blommen stadig er mest flydende.

Krydr med et nip salt og peber.

Bland salat
5

Imens, bland sennep, mayonnaise, vand [1 spsk I 2 spsk], halvdelen af finrevet ost og et nip salt og peber i en stor skål.

Vend salat, gulerod og tomat i skålen.

Skær kylling i skiver.

TIP: Bland salat lige inden servering.

Server
6

Anret salat i dybe tallerkener.

Top med hvidløgscroutoner, kylling og spejlæg. 

Drys med resterende finrevet ost.