Denne fyldige salat byder på saftig kylling på en seng af sprød salat toppet med spejlæg og knasende hvidløgscroutoner. Serveres med en skarp sennepsdressing til at binde det hele sammen med.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Baguette
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Hvidløgsfed
3 stk
Gulerod
60 g
Blandet salat
1 stk
Tomat
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
15 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
2 stk
Æg (trin 4)
1 spsk
Vand (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Pres eller hak hvidløg fint.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Hak tomat groft.
Skyl salat.
Skær brød i små stykker.
Fordel brød på en bageplade med bagepapir.
Tilsæt olivenolie [1 spsk I 2 spsk], hvidløg og et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.
Steg kylling med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.
Overfør til en tallerken.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Spejl æg [2 stk | 4 stk] i 4-6 min, eller indtil æggehviden er fast og blommen stadig er mest flydende.
Krydr med et nip salt og peber.
Imens, bland sennep, mayonnaise, vand [1 spsk I 2 spsk], halvdelen af finrevet ost og et nip salt og peber i en stor skål.
Vend salat, gulerod og tomat i skålen.
Skær kylling i skiver.
TIP: Bland salat lige inden servering.
Anret salat i dybe tallerkener.
Top med hvidløgscroutoner, kylling og spejlæg.
Drys med resterende finrevet ost.