I det vietnamesiske køkken er banh mi en kort baguette med sprød skorpe og luftig tekstur. Den deles på langs og fyldes med skønne ingredienser- Vi har valgt at fylde vores banh mi med marineret svinekød, agurkestave, syltet gulerod, korianderblade, mynteblade og chili, og så serverer vi dem med sesambagte kartofler og sød mangosalat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Svinekamfilet
2 stk
Baguette
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)
40 g
Sød chilisauce
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
30 g
Hoisinsauce
(Indeholder Sesam, Soja, Gluten, Hvede)
1 pose
Mynte & koriander
2 stk
Gulerod
1 stk
Agurk
25 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Mango
1 stk
Rød chili
500 g
Kartofler
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
100 g
Srirachamayonnaise
(Indeholder Sennep, Æg)
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
2 spsk
Vand (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 3)
¼ spsk
Olivenolie (trin 4)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med sesamfrø. Krydr med Ginger Ninja og et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.
Skær svinekød i 2 cm strimler på et andet skærebræt.
Bland svinekød, sojasauce, sød chilisauce, hoisinsauce, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], et stort nip peber og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor skål.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd.
Bland hvidvinseddike, vand [2 spsk I 4 spsk], sukker [½ tsk | 1 tsk] og et nip salt i en mellemstor skål.
Vend gulerod i skålen, og stil til side.
Skær halvdelen af agurk i tynde stave og resten i 1 cm tern.
Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Hak mynte og koriander groft (gem nogle blade til anretning).
Skær mango over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Bland mango, hakket agurk, mynte, koriander, olivenolie [1/4 spsk |1/2 spsk] og et nip salt i en skål.
Opvarm en tør stegepande på middelhøj varme.
Steg svinekød med marinade i 3-4 min, eller indtil gennemstegt.
Varm brød på risten i ovnen i 3-4 min, eller indtil gennemvarmet, når kartoflerne har 7-8 min tilbage.
Del brød på langs.
Hæld lage fra gulerod.
Fyld brød med svinekød, agurkestave, gulerod, chili og koriander- og mynteblade.
Server med kartofler, mangosalat og srirachamayonnaise.