Velsmagende og nem er denne ret, hvor mandelpaneret kylling serveres med ovnbagt rødløg, aubergine og kartofler, som får fantastisk smag af at blive bagt med vores lækre krydderiblanding Ay Cajun-ba! En cremet og syrlig hvidløgsdressing med citron og yoghurt er perfekt tilbehør.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder)
280 g
Kyllingebryst
500 g
Kartofler
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Gulerod
1 stk
Aubergine
½ stk
Hvidløgsfed
1 pose
Purløg
1 stk
Citron, økologisk
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Æg (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) og aubergine i 2 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) i tynde stave. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med Ay Cajun-ba og et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gylden og sprød.
Hak mandler fint. Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint. Hak purløg groft. Riv citronskal, og skær citron i både. Skær kylling i 3 cm strimler på et andet skærebræt.
Bland mandler, panko og salt* [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en dyb tallerken. Pisk æg* [1 stk I 2 stk] og et skvæt vand* i en anden dyb tallerken. Dup kylling tør med køkkenrulle, og vend i æg og derefter i panering. Overfør til en ren tallerken. TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med mælk.
Hæld olivenolie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg kylling i 3-4 min på hver side. Overfør til en tallerken med køkkenrulle. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bland yoghurt, hvidløg, citronskal, et skvæt citronsaft og et nip salt* og peber* i en lille skål.
Anret ovnbagte grøntsager i dybe tallerkener. Top med kylling. Dryp med hvidløgsdressing. Drys med purløg.