Mandelpaneret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mandelpaneret kylling

Mandelpaneret kylling

med ovnbagte grøntsager og hvidløgsdressing

Velsmagende og nem er denne ret, hvor mandelpaneret kylling serveres med ovnbagt rødløg, aubergine og kartofler, som får fantastisk smag af at blive bagt med vores lækre krydderiblanding Ay Cajun-ba! En cremet og syrlig hvidløgsdressing med citron og yoghurt er perfekt tilbehør.

Allergener:
Nødder
Mælk
Gluten
Hvede
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder)

280 g

Kyllingebryst

500 g

Kartofler

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Gulerod

1 stk

Aubergine

½ stk

Hvidløgsfed

1 pose

Purløg

1 stk

Citron, økologisk

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)618 kcal
Energi (kJ)2588 kJ
Fedt15.29 g
Mættet fedt4.3 g
Kulhydrat68.73 g
Sukker13.8 g
Protein49.37 g
Salt1.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) og aubergine i 2 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) i tynde stave. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med Ay Cajun-ba og et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gylden og sprød.

Forbered råvarer
2

Hak mandler fint. Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint. Hak purløg groft. Riv citronskal, og skær citron i både. Skær kylling i 3 cm strimler på et andet skærebræt.

Paner kylling
3

Bland mandler, panko og salt* [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en dyb tallerken. Pisk æg* [1 stk I 2 stk] og et skvæt vand* i en anden dyb tallerken. Dup kylling tør med køkkenrulle, og vend i æg og derefter i panering. Overfør til en ren tallerken. TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med mælk.

Steg kylling
4

Hæld olivenolie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg kylling i 3-4 min på hver side. Overfør til en tallerken med køkkenrulle. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav hvidløgsdressing
5

Bland yoghurt, hvidløg, citronskal, et skvæt citronsaft og et nip salt* og peber* i en lille skål.

Server
6

Anret ovnbagte grøntsager i dybe tallerkener. Top med kylling. Dryp med hvidløgsdressing. Drys med purløg.