Kast fortøjningerne og tag med til Middelhavet. Tag plads på kajen og lad duften fra hallouimien sive som vinden ved den solrige kyst. Middelhavskøkkenet er karakteriseret ved solmodne og friske tomater, og denne ret er ingen undtagelse. Sprød peberfrugt og bagt zucchini ligger klar på en seng af vilde ris, klar til at blive høstet som var det en mark fuld af blomstrende vækster. Serveres med forfriskende agurkedressing til at køle sig på.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
stk
Agurk
1 stk
Rød peberfrugt
75 g
Fraiche
100 g
Vilde basmatiris
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Agurk, piccolo
1 stk
Zucchini
8 g
Panamad
200 g
Halloumi
250 g
Cherrytomater
½ stk
Citron
2 spsk
Olivenolie
2 tsk
Sukker
2.5 dl
Vand
Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med ris, grøntsagsbouillon og vand* i kog. Sænk til middellav varme, og lad simre under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad risene hvile i 10 min. Si vandet fra risene, og hæld tilbage i gryden. Dæk til med et låg, så risene holdes varme.
Skær halloumiost i 4 cm tern. Sæt cherrytomater og halloumi på spyd (2 spyd pr. person). Læg spyd på en bageplade med bagepapir. Skær zucchini i 2 cm tern. Fordel zucchini på bagepladen, og dryp med olivenolie*, salt* og peber*.
Bland Central American Style, olivenolie*, sukker*, salt* og peber*. Hæld blanding over spyd. Bag spyd og zucchini i 10-15 min.
Skær agurk og peberfrugt i små tern. Skær citron i både.
Bland agurk, fraiche, en smule citronsaft, salt* og peber* i en skål. Bland peberfrugt og zucchini med ris.
Server ris i skåle med spyd og en klat dressing på toppen. Server med citronbåde.