Har I ikke prøvet at lave gulerodskage før? Så tag børnene med i køkkenet, og lad dem være med til at bage en fantastisk kage. Vi gør det nemt med en færdig kagemiks, som vi blander med revet gulerod. Vi topper vores kage med en limeglasur med flødeost og flormelis, og sprøde, ristede valnødder.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Gulerod
1 stk
Lime
40 g
Valnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
600 g
Sukkerbrødskagemiks
(Indeholder Hvede, Mandler, Æg, Gluten, Mælk, Nødder Kan indeholde Soja, Sennep)
150 g
Flødeost
(Indeholder Mælk)
50 g
Flormelis
(Kan indeholde Byg, Nødder, Æg, Rug, Lupin, Soja, Hvede, Sesam, Kamut, Khorasanhvede, Jordnødder, Gluten, Mælk, Spelt, Havre)
1 tsk
Kanel (trin 2)
Forvarm ovnen til 190°C/170°C (varmluft).
Riv gulerod (uskrællet) groft.
TIP: Tag kagemiksen ud af køleskabet 30 min før den skal bruges.
Bland kagemiks, kanel [1 tsk] og gulerod i en skål.
Fordel i en rund springform (20-22 cm i diameter) med bagepapir.
Bag i ovnen i 30-35 min.
TIP: Brug en tandstikker for at se om kagen er færdig. Hvis tandstikkeren er tør, er kagen klar.
Imens, fordel valnødder på en bageplade med bagepapir, og rist i ovnen i 5 min, eller indtil gyldne.
Hak valnødder groft.
Halver lime.
Bland flødeost, flormelis og limesaft i en mellemstor skål.
Lad kagen køle af inden servering.
Smør med limeglasur, og top med valnødder.