Bring lidt spænding til dit middagsbord med vores Mozzarellafyldte kødboller med bacon. Denne ret er fuld af levende smage og en ostet overraskelse i midten af kødbollerne, der helt sikkert vil bringe glæde og smil rundt om middagsbordet.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Gulerod
125 g
Bacon, skiver
1 stk
Porre
1 pakke
Mozzarella
(Indeholder Mælk)
15 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
10 g
Kyllingefond
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
400 g
Små kartofler
60 g
Blandet salat
1 pose
Bredbladet persille
250 g
Hakket svine-/kalvekød
½ tsk
Salt til grøntsager
1
Æg til kødboller
¼ tsk
Salt til kødboller
½ spsk
Smør til porre
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tynde stave.
Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, hæld væde fra mozzarella, og dup tør med køkkenrulle. Skær i 6 lige store stykker.
Bland hakket svine-/kalvekød, æg, panko og salt i en stor skål.
Form fars til flade bøffer (6 stk). Placer et stykke mozzarella i midten af hver bøf, og luk sammen til en kødbolle.
Vikl et stykke bacon stramt rundt om hver kødbolle, og overfør til en tallerken.
TIP: Luk kødbollen grundigt, så mozzarella ikke løber ud under stegningen.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 12-14 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, rens porre, og skær i tynde skiver.
Opvarm smør i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Steg porre i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt madlavningsfløde, kyllingebouillon, sennep og et nip peber. Sænk til middelvarme, og kog i 3-4 min, eller indtil let tyknet.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Skyl blandet salat.
Kom blandet salat, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål. Bland sammen lige inden servering.
Anret kødboller, rodfrugter, salat og sauce på tallerkener.