Mozzarellafyldte kødboller med bacon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mozzarellafyldte kødboller med bacon

Mozzarellafyldte kødboller med bacon

med bagte rodfrugter og cremet porresauce

Bring lidt spænding til dit middagsbord med vores Mozzarellafyldte kødboller med bacon. Denne ret er fuld af levende smage og en ostet overraskelse i midten af kødbollerne, der helt sikkert vil bringe glæde og smil rundt om middagsbordet.

Allergener:
Mælk
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Gulerod

125 g

Bacon, skiver

1 stk

Porre

1 pakke

Mozzarella

(Indeholder Mælk)

15 g

Sennep

(Indeholder Sennep)

10 g

Kyllingefond

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

400 g

Små kartofler

60 g

Blandet salat

1 pose

Bredbladet persille

250 g

Hakket svine-/kalvekød

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

1

Æg til kødboller

¼ tsk

Salt til kødboller

½ spsk

Smør til porre

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4539 kJ
Kalorier (kcal)1085 kcal
Fedt72.7 g
Mættet fedt40.2 g
Kulhydrat50.4 g
Sukker17.6 g
Protein59.1 g
Salt7 g

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver kartofler.

Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tynde stave. 

Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Form kødboller
2

Imens, hæld væde fra mozzarella, og dup tør med køkkenrulle. Skær i 6 lige store stykker.

Bland hakket svine-/kalvekød, æg, panko og salt i en stor skål. 

Form fars til flade bøffer (6 stk). Placer et stykke mozzarella i midten af hver bøf, og luk sammen til en kødbolle.

Vikl et stykke bacon stramt rundt om hver kødbolle, og overfør til en tallerken. 

TIP: Luk kødbollen grundigt, så mozzarella ikke løber ud under stegningen.

Steg kødboller
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg kødboller i 12-14 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav sauce
4

Imens, rens porre, og skær i tynde skiver.

Opvarm smør i en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Steg porre i 2-3 min, eller indtil bløde.

Tilsæt madlavningsfløde, kyllingebouillon, sennep og et nip peber. Sænk til middelvarme, og kog i 3-4 min, eller indtil let tyknet.

Lav salat
5

Skær æble i tynde, halve skiver.

Skyl blandet salat.

Kom blandet salat, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål. Bland sammen lige inden servering.

Server
6

Anret kødboller, rodfrugter, salat og sauce på tallerkener.